Ο Τρικαλινός Γιάννης Πάιδας υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

Tη λίστα με τους 15 υποψήφιους ευρωβουλευτές έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα η ΝΔ.

Περιλαμβάνει αρκετά ανοίγματα προς την κεντροαριστερά, αλλά και υποψήφιο με καταγωγή από τα Τρίκαλα και είναι ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας. Από το χώρο της κεντροαριστεράς προέρχονται ο Αλέξανδρος Καλλιάς και ο Παύλος Ελευθεριάδης, ενώ οι περισσότεροι υποψήφιοι τίθενται για πρώτη φορά στην κρίση των πολιτών.

Ο Γιάννης Πάιδας είναι δάσκαλος, πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Τμήματος Οργάνωσης-Διοίκησης του Middlesex University της Αγγλίας. Σήμερα είναι Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Bιογραφικό

Γεννήθηκα στη Φαρκαδόνα Τρικάλων και τα τελευταία 37 χρόνια κατοικώ στη Θεσσαλονίκη, όπου και βρίσκεται η οργανική μου θέση ως δάσκαλος. Είμαι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Τμήματος Οργάνωσης-Διοίκησης του Middlesex University της Αγγλίας. Από τα φοιτητικά μου χρόνια ως σήμερα έχω ενεργό πολιτική και συνδικαλιστική παρουσία με κοινωνικούς αγώνες, δίνοντας καθημερινά τη μάχη για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Ελλήνων, είτε ως Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, είτε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Εκτελεστική Επιτροπή της ETUC. Είμαι επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας (ΟΚΕ) ενώ έχω συμμετάσχει σε πολλές Επιτροπές γνωμοδότησης νομοσχεδίων της Βουλής, ειδικά σε κοινωνικά και εργασιακά θέματα.

Ο λόγος που αποφάσισα να διεκδικήσω μια θέση στην ευρωβουλή είναι γιατί πολλές από τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν το παρόν και το μέλλον των Ελλήνων εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ορίζονται και αποφασίζονται από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τη συμμετοχή μου θέλω να βοηθήσω την προώθηση των συμφερόντων των Ελλήνων εργαζομένων.