Ο Ηλίας Νικολακόπουλος κάνει “πρόβλεψη” αλά mega για τις πρόωρες εκλογές

Δεν βλέπει πιθανές τις πρόωρες εκλογές ο πολιτικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος, που για χρόνια παρουσίαζε τις δημοσκοπήσεις στο (παλιό) Mega.

“Η κυβέρνηση βασίζεται στην αλαζονεία της πρόσκαιρης υπεροχής, κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση”, είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Κόκκινο, αφού δεν έχει κρύψει την πολιτική του ένταξη.

“Όσο καλά και να πάνε οι δείκτες των δημοσκοπήσεων, είναι ριψοκίνδυνο να πας σε ένα εκλογικό δίμηνο” εκτίμησε ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μιλώντας στον Νίκο Ξυδάκη.

Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις και το θέμα που ανέκυψε με την έρευνα της Opinion Poll και την παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο Ηλίας Νικολακόπουλος διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι μέλος του Συνδέσμου Δημοσκοπήσεων, άρα δεν υπάγεται στον εσωτερικό έλεγχο του συνδέσμου.

Σημειώνεται ότι η έρευνα έδειξε και αυτή, κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, με τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα να φτάνει το 17,4%. Αυτό όμως που προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι το εύρημα ότι το 49% των ερωτηθέντων δηλώνει πως είναι αρκετά και πολύ ικανοποιημένο με το κυβερνητικό έργο.

“Είναι μια εταιρεία που τη βλέπουμε με επιφύλαξη και ο διευθυντής της αρθρογραφεί επί πολιτικών θεμάτων με συγκεκριμένη πολιτική θέση, κάτι που είναι άκομψο” εξήγησε ο κ. Νικολακόπουλος που όμως πήρε αποστάσεις από τη γενικευμένη αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων την οποία έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα αποτελέσματα της έρευνας όσον αφορά στην εσωκομματική εκλογή στο Κίνημα Αλλαγής, που έβγαλε ότι προηγείται ο Ανδρέας Λοβέρδος έναντι των άλλων υποψηφίων, ενώ η Φώφη Γεννηματά έρχεται τρίτη, μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο πολιτικός αναλυτής ανέφερε πως “έχει συγκεκριμένη στόχευση και έχει γίνει από συγκεκριμένα ΜΜΕ και στο παρελθόν”.

Απαντώντας στις κατηγορίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η εταιρεία OPINION POLL σημείωσε ότι “είναι φανερό, ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση με στόχο την στοχοποίηση της εταιρεία, επειδή τα αποτελέσματα της έρευνάς μας, μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.600 νοικοκυριών πανελλαδικά έδειξαν πολύ καθαρά τα βασικά χαρακτηριστικά του πολιτικού σκηνικού και των πολιτικών συσχετισμών που διαμορφώνονται και αυτό δεν αρέσει.