Ανατροπή από το BBC: Χωρίς προσθήκες η “πράσινη λίστα” της Βρετανίας – Εκτός και τα ελληνικά νησιά

Ανατροπή από το BBC, το οποίο μεταδίδει πως δεν θα γίνει τελικά καμία προσθήκη στην “πράσινη” λίστα της Βρετανίας, διαψεύδοντας τα σενάρια πως θα εντάσσονταν σε αυτή και άλλοι προορισμοί ανάμεσά τους και κάποια ελληνικά νησιά και τα οποία μετέδιδαν άλλα βρετανικά ΜΜΕ. Αντίθετα, από τη λίστα βγαίνει και η Πορτογαλία σύμφωνα με το δημοσίευμα

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, δήλωσε στο BBC πως “πρέπει να προστατεύσουμε την πρόοδο που έχουμε σημειώσει στη χώρα, ενώ φυσικά επιτρέπουμε ταξίδια όταν είναι ασφαλές να το κάνουμε. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν και να ακολουθούμε τα δεδομένα”.

Ο Independent, μετέδιδε νωρίτερα πως πέντε ελληνικά νησιά είναι υποψήφια για να μπουν στην “πράσινη” λίστα της κυβέρνησης της Βρετανίας και πιο συγκεκριμένα,η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Κρήτη. Μάλιστα σύμφωνα με άλλα βρετανικά ΜΜΕ, υποψήφια ήταν επίσης τα νησιά της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Κεφαλλονιάς. Ο Independent σημείωνε παράλληλα πως μαζί με τους ελληνικούς προορισμούς, “ελεύθερο” θα έπαιρναν και κάποιοι ισπανικοί όπως τα Κανάρια Νησιά, ενώ εντός λίστας αναμενόταν να βρεθεί και η Μάλτα.

Μόνο 11 πλέον οι προορισμοί στην βρετανική λίστα

Πίεση για τη διεύρυνση της “πράσινης” λίστας προς τη βρετανική κυβέρνηση έχει ασκήσει ανοικτά και ​​​​​​ ο CEO της Ryanair, Μάικλ Ο΄Λίρι, ο οποίος σε συνέντευξή του την Τετάρτη δήλωσε πως “είναι απολύτως επιτακτική ανάγκη οι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία να προστεθούν στην ‘πράσινη λίστα της Βρετανίας’ άμεσα”.

Ο CEO της Ryanair επισήμανε πως είναι παράλογο στη λίστα να προστίθεται η Πορτογαλία, αλλά να αποκλείονται άλλοι τουριστικοί προορισμοί. “Έχουμε και το εξής παράδοξο. Σε κάποιες χώρες που είναι εκτός λίστας, έχουν αρθεί οι περιορισμοί για τους Βρετανούς τουρίστες και εμείς τους έχουμε αποκλείσει”, είχε σημειώσει.

“Ήρθε η ώρα τους να προστεθούν Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα στην πράσινη λίστα για τους επόμενους τρεις μήνες, ωστόσο θα πρέπει να παραμείνουν εκτός λίστας προορισμοί που βρίσκονται χαμηλά σε ποσοστό εμβολιασμένων”, είχε τονίσει , στέλνοντας παράλληλα στη βρετανική κυβέρνηση το μήνυμα: “Επιτρέψτε στους Βρετανούς να πάνε με ασφάλεια στην Ευρώπη για τις διακοπές τους.”

Πλέον, μετά και την αφαίρεση της Πορτογαλίας από τον σχετικό κατάλογο, στην “πράσινη” λίστα περιλαμβάνονται μόλις 11 προορισμοί μεταξύ αυτών το Γιβραλτάρ, η Ισλανδία και το Ισραήλ. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα της Πέμπτης από τον πρωθυπουργό της χώρας Μπόρις Τζόνσον.

thetoc.gr