Ντοματίνια ψητά στο λάδι με σκόρδο και βασιλικό

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κλωνάρι βασιλικό
  • αλάτι, λίγη ζάχαρη και λίγη ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώνετε τα ντοματίνια σε ταψί με λαδόκολλα και τα ραντίζετε με ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη, λίγη ρίγανη και το ψιλοκομμένο σκόρδο.Τοποθετείτε ανάμεσά του το κλωνάρι με τον βασιλικό.
  2. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C περίπου, μέχρι να μαραθούν εξωτερικά, αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Αφαιρείτε το βασιλικό και τα διατηρείτε στο ψυγείο μέσα σε ελαιόλαδο. Τα σερβίρετε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή πίτες με τυροκαυτερή, φρέσκο τυρί κρέμα ανακατεμένο με μυρωδικά ή κότατζ τσιζ.
Συμβουλή

Ένα ωραίο άλειμμα τυριού με βάση τη φέτα για να σερβίρετε τα σκορδάτα ντοματίνια είναι το εξής: Χτυπήστε στο μπλέντερ 200 γρ. φέτα με 2-3 κουταλιές γιαούρτι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίγανη. Ραντίστε το ψωμί με λίγο λάδι, απλώστε μια στρώση από το άλειμμα και γαρνίρετε με μερικά ψητά ντοματίνια.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

ΟΡΕΚΤΙΚΑ | Συνταγή για ντοματίνια ψητά στο λάδι με σκόρδο και βασιλικό. Αυτά τα σκορδάτα ντοματίνια είναι πρώτης τάξης ορεκτικά για ένα κρασί σερβιρισμένα με άλειμμα τυριού πάνω σε φρέσκο ζυμωτό ή φρυγανισμένο ψωμί, αλλά και σε ψημένες πιτούλες.

icookgreek.gr