Κολοκυθοανθοί τηγανητοί με φέτα σε κουρκούτι μπίρας

Υλικά συνταγής

  • 25-30 κολοκυθοανθοί
  • 300γρ. φέτα πικάντικη
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για το κουρκούτι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι
  • 1 ποτήρι μπίρα
Εκτέλεση συνταγής
  1. Αφαιρείτε τους στήμονες από το εσωτερικό των λουλουδιών. Τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Ανακατεύετε τα τυριά κομματιασμένα με τα αυγά, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε. Γεμίζετε με προσοχή τους ανθούς και στρίβετε τις άκρες τους.
  3. Ετοιμάζετε το κουρκούτι, αναμειγνύοντας μεταξύ τους όλα τα υλικά κια το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει. Βουτάτε τους γεμιστούς ανθούς στο κρύο κουρκούτι.
  4. Τηγανίζετε στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τους σερβίρετε ζεστούς.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

ΟΡΕΚΤΙΚΑ | Συνταγή για κολοκυθοανθούς (κολοκυθολούλουδα) με φέτα σε κουρκούτι μπίρας

icookgreek.gr