Νίκος Καρδούλας: Η παραπληροφόρηση στο μεγαλείο της

Πάρα πολλές ιστοσελίδες στις 19 και 20 Μαρτίου 2022 δημοσίευσαν το βαρύγδουπο τίτλο «Δημοσκόπηση prorata: 82% μη ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο», μερικές από τις οποίες φαίνονται στη φωτογραφία. Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Η έντυπη Εφημερίδα Συντακτών στο χθεσινό πρωτοσέλιδό της έγραφε «Το 18% των πολιτών είναι ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο, ενώ το 82% δεν είναι ικανοποιημένοι». Ξέχασε όμως η εφημερίδα να γράψει στο πρωτοσέλιδό της ότι το 82% προέρχεται μόνο από τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, το ποσοστό των οποίων ήταν 15,5% και άρα αυτό το 82% ήταν μόλις 12,7% στους αναποφάσιστους.

 

Στην ηλεκτρονική της έκδοση όμως η Εφημερίδα των συντακτών αποκαλύπτει την αλήθεια και γράφει: «Το ποσοστό όσων παρουσιάζονται απόλυτα ή αρκετά ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο μειώνεται μόνο οριακά από το 34% στο 33% και στη γκρίζα περιοχή (αναποφάσιστοι) η ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο φτάνει μόλις το 18%.»
Η αλήθεια λοιπόν στη δημοσκόπηση της Prorata είναι ότι το 33% των πολιτών είναι ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο, ενώ δεν είναι ικανοποιημένο το 67% και όχι το 82% όπως ψευδώς δημοσιεύεται.