Νέο γκάλοπ Marc: Προβάδισμα 5,3% για τη ΝΔ – Ανοίγει πάλι η διαφορά

Και η δημοσκόπηση της Prorata που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών καταγράφει άνετο προβάδισμα της Ν.Δ

Μαζεύει σταδιακά η ΝΔ  την πτώση που προκάλεσε στα δημοσκοπικά ποσοστά της  η τραγωδία των Τεμπών και ανοίγει εκ νέου η ψαλίδα της διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc* η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα  Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί.  Ταυτόχρονα στο κενό πέφτει η πρόταση Ανδρουλάκη και η θέση του “ούτε ούτε” αναφορικά με το πρόσωπο που δύναται να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με το πρώτο κόμμα.

Συγκεκριμένα η διαφορά μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ στη νέα αυτή δημοσκόπηση αυξάνεται στο 5,3% από 4,6% που ήταν στην προηγούμενη της ίδιας εταιρείας με το κυβερνών κόμμα να ανεβάζει τα ποσοστά του κατά 1,3%. Άνοδο της τάξης του 0,7% καταγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στάσιμο παραμένει στο 9,7% το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που καταγράφει και αυτή η δημοσκόπηση πάντως είναι η άνοδος κομμάτων όπως το ΜεΡΑ25 και η Ελληνική Λύση αλλά και το ακροδεξιό κόμμα Κασιδιάρη το οποίο δείχνει να κερδίζει πόντου από το τοξικό περιβάλλον που δημιουργείται και πλήττει το πολιτικό σύστημα και με την εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών.

Αξίζει στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι και στην Γαλλία οι αναταραχές παρότι στηρίζονται από συνδικάτα της Αριστεράς, στις δημοσκοπήσεις κερδισμένοι εμφανίζονται οι ακροδεξιοί της Λεπέν.

Η ουσία της δημοσκόπησης πάντως είναι ότι το κυβερνών κόμμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκη που από τη πρώτη στιγμή της τραγωδίας ανέλαβαν τις πολιτικές ευθύνες, ζήτησαν ειλικρινή συγγνώμη και προώθησαν σειρά μέτρα άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων διαθέτοντας και ένας σαφές σχέδιο για την επόμενη μέρα διακυβέρνησης της χώρας, βρίσκουν ανταπόκριση στους πολίτες.

Άλλωστε σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, ψηφοφόροι που εμφανίσθηκαν να φεύγουν από τη ΝΔ δεν μετακινήθηκαν σε άλλα κόμματα αλλά βρέθηκαν στη λεγόμενη γκρίζα ζώνη, τηρώντας στάση αναμονής έναντι των κινήσεων του πρωθυπουργού και της κυβερνώσας παράταξης.

Στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες λένε όχι στην πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και όχι από το πρώτο κόμμα στην περίπτωση που τεθεί θέμα συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με το πρώτο κόμμα, αποδομώντας με τον τρόπο αυτό το αφήγημα του επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη

Αξίζει να σημειωθεί πως και η δημοσκόπηση της Prorata που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών καταγράφει προβάδισμα της Ν.Δ με ποσοστό 3% ενώ παράλληλα αναγορεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε καταλλήλότερο για πρωθυπουργό ως προς την αντιμετώπιση κεντρικών για την κοινωνία θεμάτων.

fimotro.gr