Νέοι ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων : Στο δρόμο του Δεκέμβρη …

syriza-simaia

 

 

 

Οι Νέοι του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για τον θάνατο του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τη νύχτα που δολοφονήθηκε από ειδικό φρουρό της αστυνομίας, ο δεκαπεντάχρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στα Εξάρχεια, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008. Τότε που ολόκληρη η μαθητική κοινότητα συμπαρασύροντας μαζί και την υπόλοιπη κοινωνία, βγήκε στους δρόμους με μία πρωτοφανή ένταση, για τον άδικο χαμό ενός μαθητή.

O θάνατος ενός 15χρονου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έβγαλε ολόκληρη την κοινωνία στους δρόμους να διαδηλώνει ενάντια σε μια πολιτική που δίνει στις τράπεζες λεφτά και στη νεολαία σφαίρες. Η εξέγερση του Δεκέμβρη ήταν η πρώτη ένδειξη των αδιεξόδων αυτής της πολιτικής και παράλληλα η κραυγή μιας νεολαίας που ζητούσε ζωή με αξιοπρέπεια.

Όπως τότε, έτσι και τώρα, η πολιτική της λιτότητας και της καταστολής συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Η συγκυβέρνηση με τα μνημόνια της έχει οδηγήσει σε περικοπές μισθών, συντάξεων, βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, κοινωνικών παροχών και μια μεγάλη μερίδα κόσμου στην ανεργία. Είναι πλέον προφανές ότι το μόνο που διασφαλίζουν τα μνημόνια τους είναι κοινωνική εξαθλίωση για τώρα αλλά και για το μέλλον κάτι που αφορά περισσότερο εμάς τους νέους ανθρώπους.

Η πολιτική των μνημονίων δεν είναι άλλη από αυτή που έχει οδηγήσει στην υποχρηματοδότηση και επομένως στη συνολική απαξίωση του δημόσιου σχολείου σήμερα. Είναι η πολιτική των περικοπών, του περιορισμένου διδακτικού προσωπικού, των συγχωνεύσεων και καταργήσεων πολλών σχολικών ιδρυμάτων. Λογικές συνέπειες των παραπάνω είναι αίθουσες χωρίς θέρμανση, υπεράριθμα τμήματα, ανεπάρκεια σχολικών υποδομών, αύξηση ποσοστών παιδιών που εγκαταλείπουν το σχολείο ακόμα και φαινόμενα υποσιτισμού σε σχολεία.

Δεν θα τους αφήσουμε να μας κάνουν μια χαμένη γενιά, ξέρουμε τι μας ετοιμάζουν, εκείνοι όμως δεν ξέρουνε τι τους περιμένει

Απέναντι στην πολιτική που μας εκμεταλλεύεται αλλά και στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία που βρίσκει έδαφος να αναπτυχθεί, εμείς προτάσσουμε τους μαζικούς μας αγώνες, τη συλλογική δράση και μια ζωή με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια.

Όπως το Δεκέμβρη του 2008 διεκδικήσαμε τη ζωή μας πίσω, έτσι και τώρα διεκδικούμε το μέλλον μας, ξανά.

 

Νέοι ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων