Μόνος μου θα τα φάω!

elizavozeberg

Ελίζα Βόζεμπεργκ

Χθες το πρωί συνάντησα ένα συνάδελφο δικηγόρο στην Εθνική Τράπεζα. Είχε κάνει ανάληψη ενός σεβαστού ποσού. «Επένδυση;» τον ρώτησα.

«Όχι βέβαια, αστειεύεσαι;»

Τα χρήματα αυτά αγαπητή μου, είναι οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής με 32 χρόνια μάχιμης δικηγορίας, στη χώρα που γεννήθηκα, μεγάλωσα και αγάπησα. Έχω δυο κόρες για τις οποίες είμαι περήφανος. Εκείνες, όμως, όχι. Ούτε για το σχολείο τους, ούτε για την πατρίδα μας, ούτε για τα όνειρά τους που δεν υπάρχουν πια. Εγώ προσπαθώ ακόμα να προσφέρω στα παιδιά μου ένα μεταπτυχιακό, κάποιες άλλες ευκαιρίες, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τα οποία χρειάζεται να πληρώσω. Με αυτά τα χρήματα!

Η «ηρωίδα» του Πολυτεχνείου, είδωλο της εποχής της μεταπολίτευσης και σήμερα βολεμένη, καλοπληρωμένη Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαρία Δαμανάκη, με ενημέρωσε χθες, ότι η κυβέρνηση της χώρας μου πρέπει να αποφασίσει να υλοποιήσει νέο πρόγραμμα σκληρών θυσιών, το οποίο είναι μονόδρομος, διαφορετικά θα οδηγηθούμε πίσω στη δραχμή!

Ναι, αυτό είπε η Επίτροπος, που προφανώς εισπράττει το μισθό της στις Βρυξέλλες!

Το είπε, όμως, η σκληρή πολέμια της ευρωπαϊκής ιδέας τότε και σήμερα  μέλος του συστήματός της, σε μένα, που τα χρήματά μου δεν τα έβγαλα στο εξωτερικό, τα κράτησα στην πατρίδα μου για να βοηθήσω τη χώρα μου και την οικογένειά μου. Απαντώ, λοιπόν, στην Επίτροπο και όλους τους κλέφτες των ελπίδων των παιδιών μου, που υιοθέτησαν την άποψη του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι «μαζί τα φάγαμε», ότι αυτά τα χρήματα που κρατώ είναι δικά μου, θα παραμείνουν ευρώ και δε θα γίνουν δραχμές, διότι τα κέρδισα με τους κόπους μου και δικαιούμαι να …τα φάω μόνος μου!».

Τι θα μπορούσα να αντιλέξω στο συνάδελφό μου όταν δεχόμαστε καταιγισμό απειλών από κυβερνητικούς αξιωματούχους και ξένους παράγοντες ότι επίκειται παύση πληρωμών, ότι οδηγούμεθα σε χρεωκοπία, ότι έχει μπει στο τραπέζι η επιστροφή μας στη δραχμή, ότι δηλαδή η πτώχευση της χώρας μας είναι ante portas;

Πώς να τον πείσω ότι οι τραπεζική του κατάθεση δεν κινδυνεύει όταν συνάνθρωποί μας μέσα σε ένα χρόνο έχουν πραγματοποιήσει αναλήψεις 40 δις ευρώ από τις ελληνικές Τράπεζες και η κυβερνητική σπέκουλα συνεχίζεται;

Η επένδυση στο φόβο, ΚΥΡΙΟΙ, είναι καταστροφική πολιτική επιλογή.

Σοβαρευτείτε επιτέλους!