Νέα δραματική έκκληση Παπανδρέου για συναίνεση

2705kkkkk

Την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των πολιτικών κομμάτων επεσήμανε για ακόμη μία φορά ο Γιώργος Παπανδρέου σε δηλώσεις του για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός έκλεισε το θέμα των πρόωρων εκλογών ξεκαθαρίζοντας ότι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά το 2013.  «Τότε θα αξιολογηθούμε όλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα λάβει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος».

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τα κόμματα να αφήσουν στην άκρη τα συμβατικά αντιπολιτευτικά αντανακλαστικά και δήλωσε ανοιχτός σε κυβερνητική συνεργασία με δυνάμεις που έχουν κοινούς στόχους.

«Έχω επιδιώξει τη συνεργασία. Την πιστεύω δεν είναι η ώρα για συμβατική αντιπολιτευτική πολιτική, δεν είναι ώρα για εύκολα λόγια», τόνισε. 

Ωστόσο,  ξεκαθάρισε ότι απαιτούνται συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση  του χρέους.

« Είναι ευκαιρία να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους για να τους πείσουμε για τις δικές μας προτάσεις παραδείγματος χάριν, το θέμα της φορολογίας. Ζήτησα η φορολογία να είναι αντικείμενο κοινής διαπραγμάτευσης»

Ακόμα, ο πρωθυπουργός ζήτησε να μην ισοπεδώνουμε τις επιτυχίες, γιατί έτσι , είπε, «δίνουμε δικαίωμα σε όσους ποντάρουν στην αποτυχία μας».

«Επί της ουσίας υπάρχουν πολλά που μπορούμε να συγκλίνουμε… Να μην ολιγωρήσουμε στη μέση ενός δύσκολου δρόμου… Τιμούμε την ευθύνη να βγούμε από την κρίση και αυτό θα κάνουμε χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

newpost.gr