Το μήνυμα του γιατρού Χρήστου Λιάπη για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η 7η Απριλίου, αποτελεί μια ιδιαίτερη ευκαιρία επικαιροποίησης του ενδιαφέροντος και των ανησυχιών μας για τη συνολική Υγεία της κοινωνίας.

Μιας κοινωνίας που τόσο σε εθνικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο δοκιμάζεται σκληρά από συγκυρίες, τρόπους ζωής, νοοτροπίες και ανεπάρκειες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική μας Υγεία. Η αποτελεσματικότητα, η διαφάνεια, η άοκνος φροντίδα για τον πάσχοντα, η υπευθυνότητα και η ενσυναίσθηση αποτελούν τα κομβικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που οφείλουν να προσδιορίζουν τις διαδρομές μας, εντός του χώρου της προσφοράς Υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες.

Ιδιαίτερα δε σε ότι αφορά στους ψυχικώς πάσχοντες συνανθρώπους μας και τις ιδιαίτερες ανάγκες που χαρακτηρίζουν τη θεραπεία, την κοινωνική τους επανένταξη και την απο-στιγματοποίησή τους. Έννοιες οι οποίες εκφράστηκαν στο πλαίσιο του σημερινού εορταστικού BAZAAR το οποίο έλαβε χώρα στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς “Άγιοι Ανάργυροι”, με Πασχαλινές Λαμπάδες και καλλιτεχνήματα, από τους ασθενείς. Με την έμπνευση και τη δημιουργικότητα να αναδεικνύονται σε πολύτιμα θεραπευτικά εργαλεία, ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες Ημέρες της Αλληλεγγύης και της Αγάπης….