Mini πιτσάκια από κολοκυθάκια

Κόβουμε όλα τα κολοκυθάκια στο ίδιο πάχος, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

ΥΛΙΚΑ

2 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες πάχους 3 χιλιοστών

80 ml έτοιμη σάλτσα ντομάτας

80 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

90 γρ. μοτσαρέλα buffalo, θρυμματισμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζουμε μέσα τα κολοκυθάκια, τα λαδώνουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

2Έπειτα, τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια και τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
3Μόλις είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
4Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγη σάλτσα σε κάθε κολοκύθι, από πάνω λίγη μοτσαρέλα και τέλος τα λουκάνικα.
5Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C πάνω-κάτω στις αντιστάσεις για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.
6Τέλος, αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστά.