Μαυρομάτικα κοκκινιστά

Αν θέλουμε να βράσουν πιο γρήγορα τα φασόλια, μπορούμε να τα μουλιάσουμε σε παγωμένο νερό από το προηγούμενο βράδυ.

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

½ πράσο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 lt ζωμό λαχανικών

2 φύλλα δάφνης

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, αδειάζουμε τα φασόλια μέσα, τη γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψουμε τα φασόλια και τα βράζουμε μέχρι να πάρουν μία βράση.

2Έπειτα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
3Στη συνέχεια, τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
4Ύστερα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
5Κατόπιν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τα φασόλια και σιγομαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα τελευταία και να δέσει η σάλτσα.
6Μόλις είναι έτοιμα, σερβίρουμε τα φασόλια ζεστά.