Μικέλη Χατζηγάκης : Η γενιά μου πρέπει να πει ΝΑΙ στην Ευρώπη

mikeli xatzigakis

Η γενιά μου, η γενιά της κρίσης, ευδόκησε να ζήσει και να ανδρωθεί μέσα στο άνετο, οικονομικά και πολιτικά, περιβάλλον της ευρωπαικής οικογένειας.

Γαλουχήθηκε μάλιστα με τις ιδέες του δυτικού πολιτισμού όπως αυτές διαμορφώθηκαν σε από το συγκλονιστικό μίγμα των αρχών του ευρωπαικού Διαφωτισμού, του ελληνοχρηστιανικού μας πολιτισμού καθώς και της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Μέσα στους κόλπους της Ευρωπαικής οικογένειας και με την αμέριστη στηριξή της, η γενιάμου κατόρθωσε να λάβει ανωτέρου επιπέδου μόρφωση και υψηλά προσόντα εφάμιλλα της Ευρωπαικής.

Η Ευρωπαική Ένωση, εξάλλου, μας πρόσφερε ενα ασφαλές και σταθερό διεθνές περιβάλλον, ώστε να μπορούμε να αναπτύξουμε τις δεξιότητες και τα προσόντα μας με ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια. Τα επιτεύγματα αυτά η ελληνική κοινωνία τα απέκτησε μέσα απο διαρκείς αγώνες 40 ετών.

Θα ήταν συνεπώς ολέθριο σφάλμα να τα θυσιάσουμε στον κίνδυνο ενός καταστροφικού δημοψηφίσματος, αμφίβολης μάλιστα νομιμότητας.

Η θέση μας επομένως θα πρέπει να είναι καθαρή: με λογική και σύνεση οφείλουμε να αποφανθούμαι απερίφραστα ΥΠΕΡ του ΝΑΙ στην Ευρώπη.

Μήνυμα του Μικέλη Σωτ. Χατζηγάκη (LSE, Tufts)

.