Με λαμπρότητα η εορτή των Αγίων Αναργύρων στο ομώνυμο προσκύνημα της Κρανιάς Μουζακίου

DSC03356

Δεκάδες πιστών από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα συνέρρευσαν να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα που φυλάσσονται στο Ιερό Προσκύνημα των Αγίων Αναργύρων στην Κρανιά Μουζακίου.

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός όπου λιτανεύθηκαν τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Αναργύρων καθώς και η Εφέστιος Ιερά Εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας, με πλήθος λαού και δάκρυα στα μάτια να ζητάνε την θεραπεία από διάφορες ασθένειες.

Το πρωί της Τετάρτης 1ης Ιουλίου τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σελλάνων π. Βασιλείου Χατζή και του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ιθώμης π. Ιωάννου Διάκου.

DSC03329

 

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε Μεθεόρτιος εσπερινός και Παράκληση στους Αγίους Αναργύρους κρατώντας αμείωτη την προσέλευση του κόσμου στην αναζήτηση της θεραπείας.

Στο κήρυγμά του ο εφημέριος του Ναού π. Νικόλαος αναφέρθηκε στον τρόπο προσέλκυσης της Θείας Χάριτος, ιδίως όταν πάσχουμε από κάποια ασθένεια και προέτρεψε τους πιστούς να μένουν ενωμένοι στην αγάπη του Χριστού, ότι εάν επιτρέψει ο Ίδιος και να γίνουν όλοι μία προσευχητική αλυσίδα για τον πάσχοντα άνθρωπο.

DSC03395