Μετά την ακύρωση των παρελάσεων τι άλλο θα ακολουθήσει;

Είναι ολοφάνερο πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή μας. Είναι γεγονός πως με βάση την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλία το τελευταίο διάστημα, σε συνδυασμό με το ότι ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας παραμένει ακόμα ανεμβολίαστος, μας οδηγούν στη λήψη νέων απαγορευτικών μέτρων από την πολιτεία και την επιστημονική κοινότητα.

Ήδη οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου έχουν ματαιωθεί σε πολλά διαμερίσματα της χώρας, μεταξύ των οποίων και στη Θεσσαλία. Το θέμα είναι πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και η εξέλιξη των κρουσμάτων με αυτούς τους ρυθμούς, τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως τα απαγορευτικά μέτρα θα συνεχιστούν. Για εμάς εδώ στα Τρίκαλα, ο «Μύλος των Ξωτικών» αποτελεί μια τεράστια πηγή εσόδων για πολλούς επαγγελματίες και προβολής για την πόλη. Όπως με τις παρούσες συνθήκες που επικρατούν, ειλικρινά δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι φρόνιμο να διεξαχθεί φέτος ο μύλος, με κίνδυνο την μεγάλη διασπορά του ιού.

Γνώμη μας είναι πως η πολιτεία θα πρέπει να εντείνει ακόμη περισσότερο την ανάγκη εμβολιασμού σε όσους πολίτες δεν το έχουν κάνει ακόμη, μπας και σταματήσει αυτό το κακό που γίνεται. Είναι κρίμα πραγματικά να φτάσει ο Δήμος στο δυσάρεστο σημείο να αναβάλει και για την φετινή χρονιά (δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) το «Μύλο των Ξωτικών», που λογικά θα σημάνει και το ξεθώριασμα του με φυσικό επακόλουθο την σταδιακή του απαξίωση. Είναι κρίμα να φτάσουμε εκεί…