Μεγάλο το ενδιαφέρον στα Τρίκαλα για την ημερίδα του καρκίνου του μαστού

Κατάμεστη από κόσμο, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, ήταν σήμερα το πρωί η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, στην ημερίδα που διοργάνωσε το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και είχε τίτλο «Η σύγχρονη γυναίκα και ο καρκίνος του μαστού. Πρόληψη-Αντιμετώπιση-Θεραπεία».

Στην ημερίδα ομιλητές ήταν οι γιατροί Μαρία Καναρά Επιμελήτρια Α΄ Χειρουργικής κλινικής του Γ.Ν. Τρικάλων, Χειρουργός μαστού, που μίλησε για τα σύγχρονα δεδομένα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, Θεοδώρα Νακοπούλου Επιμελήτρια Α’ Ακτινοδιαγνωστικής κλινική του Γ.Ν. Τρικάλων με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και η Ιωάννα Καραχάλιου Β’ Ψυχιατρικής κλινικής του Γ.Ν.Τρικάλων με θέμα ψυχολογική στήριξη στην γυναίκα με καρκίνο του μαστού. Όλες οι ομιλήτριες απέδειξαν επιστημονικά, ότι με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την κατάλληλη θεραπεία, ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος.

Συντονίστρια ήταν η Στέλλα Ντούβλη Διευθύντρια και Υπεύθυνη του Αναισθησιολογικού τμήματος και ιατρείου πόνου του Γ.Ν. Τρικάλων.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο γιατρός και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρης Παρθένης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ντίνος Μπάρδας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρυσάνθη Γάλλου-Δαλκαφούκη, Έφη Λεβέντη κ.α.