Με τον Αγοραστό συναντήθηκε η ψηλή

AGORASTOS_-_MPAKOGIANNH_-1_copyΗ Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κα Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Θεσσαλία συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, ο οποίος της προσέφερε βιβλίο για την ιστορία και τον πολιτισμό της Θεσσαλίας.

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά της αιρετής Περιφέρειας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Λιάπης, η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα Μαρία Μαμάρα και κ.κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, Θανάσης Αγγέλης, Κώστας Δεσπόπουλος, Χρήστος Σιδερόπουλος και Θανάσης Παιδής.

 

Στη συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Θεσσαλίας με έμφαση στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, τις υποδομές στη Θεσσαλία, την πορεία του νέου θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και τα προβλήματα που αυτός αντιμετωπίζει κυρίως στον οικονομικό τομέα.

 

Ο κ. Κ. Αγοραστός έκανε ειδική αναφορά στις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλει φέτος η αιρετή Περιφέρεια για την προσέλκυση ξένων τουριστών στην περιοχή και τόνισε: «Εμείς στην αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας πιστεύουμε ότι η λύση στην κρίση είναι Ελληνική, η λύση στην κρίση μπορεί και πρέπει να προέλθει από τη γεωργία, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό. Χρειάζεται επανεκκίνηση στην ελληνική αγροτική οικονομία».

 

Επιπρόσθετα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε ότι «απαιτείται δέσμη ισχυρών κινήτρων ώστε η στροφή νέων κυρίως αλλά και ανθρώπων από μεγαλύτερες ηλικίες στον πρωτογενή τομέα μια στροφή που σήμερα γίνεται από ανάγκη, να γίνει επιλογή με προοπτική. Χρειάζεται, λοιπόν, συνεργασία, συνέργειες και πάνω απ’ όλα η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης», είπε ο κ. Κ. Αγοραστός.