Με επιτυχία η έναρξη του 1ου συνεδρίου των Καραγκούνηδων στο υπαίθριο θέατρο του φρουρίου Τρικάλων

Ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου οι εργασίες του διήμερου 1ου συνεδρίου των Καραγκούνηδων νομού Τρικάλων, με κεντρικό θέμα «Αγώνες και επιτεύγματα των Καραγκούνηδων στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα».

Η διοργάνωση του συνεδρίου συμπίπτει με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και για τον λόγο αυτό, επελέγη και το συγκεκριμένο θέμα.
Την έναρξη του συνεδρίου έκανε με καλωσόρισμα του προς το κοινό, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καραγκούνηδων νομού Τρικάλων Αντώνης Παπαμιχαήλ, ενώ ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επισήμων και σύντομη ομιλία του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Κώστα Σπανού.

Από το βήμα του συνεδρίου παρέλασαν καταξιωμένοι εισηγητές, που προέρχονται από τα Τρίκαλα και όλη τη Θεσσαλία, αναλύοντας θέματα που για πρώτη φορά είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο για το σύνολο των  Καραγκούνηδων όλου του Θεσσαλικού Κάμπου, όσο και για ολόκληρη τη Θεσσαλία  σε σχέση με τις εξεγέρσεις και τους ξεσηκωμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, μέρος των εισηγήσεων αποτέλεσε και τελετουργικός χορός με ιστορικά Καραγκούνικα τραγούδια καθώς και θεατρικό δρώμενο.
Το συνέδριο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Τρικκαίων και η Επιτροπή 2021 του Δήμου Τρικκαίων, η Περιφέρεια Θεσσαλία – ΠΕ Τρικάλων, ενώ στηρίζουν ο  Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων, το Θεσσαλικό Ημερολόγιο.
Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται και ολοκληρώνονται την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου.