Μαζική «πορεία για την Ευρώπη» στο Λονδίνο

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου, καλώντας την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι να «απαρνηθεί το Brexit».

Αφού διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο, αξιώνοντας την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε.

Μάλιστα, ο Ιρλανδός τραγουδιστής, Μπομπ Γκέλντοφ, ο οποίος έδωσε το «παρών» στη διαδήλωση, εκφώνησε ομιλία υπέρ του ευρωπαϊκού ιδεώδους.

«Βοήθεια, είμαστε παγιδευμένοι σε ένα μικρό νησί, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο παρανοϊκών» έγραφε ένα από τα πανό των διαδηλωτών, οι οποίοι κρατούσαν σημαίες της Ε.Ε.

«Δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος για να εγκαταλείψουμε την Ε.Ε.» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία 55χρονη γυναίκα, η οποία συμμετείχε στη συγκέντρωση.

Η «πορεία για την Ευρώπη» πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες πριν από την πρώτη ψηφοφορία του Κοινοβουλίου επί του νομοσχεδίου για τη διατήρηση ορισμένων κοινοτικών διατάξεων στο εθνικό δίκαιο.

Για τον Τζον Ουέιλ, διαδηλωτή, ο οποίος τυγχάνει καθηγητής πανεπιστημίου, το «διαζύγιο» με την Ε.Ε. δεν θα έχει παρά «αρνητικές» επιπτώσεις. «Γιατί να πετάξουμε από το παράθυρο κάτι που μας προσέφερε τόσα» διερωτήθηκε και εκτίμησε ότι το Brexit είναι έργο «μιας χούφτας φανατικών».

Μάλιστα, ορισμένοι παραδέχθηκαν ότι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τη χώρα, όπως η Λουίζα Πάχες, μία 39χρονη Ισπανίδα, η οποία διαμένει στο Λονδίνο τα τελευταία 13 χρόνια. «Δεν είμαι πλέον ευπρόσδεκτη εδώ» τόνισε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ