Λευτέρης Τσικρικάς: Η ανάπτυξη είναι για όλους

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό την αναβίωση των 72 δόσεων για την ρύθμιση χρεών προς το δημόσιο. Παρ’ όλα αυτά προχώρησε σε δεσμεύσεις λογαριασμών, ακόμα και επαγγελματικών, πριν ανοίξει η πλατφόρμα!

Έτσι πολλοί επαγγελματίες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι, καθώς περίμεναν τις ήδη ανακοινωμένες 72 δόσεις και αντ’ αυτού είδαν τους λογαριασμούς τους να δεσμεύονται. Μετά το μπάχαλο που δημιούργησε η κυβέρνηση, ανακοίνωσε πως η πλατφόρμα τελικά θα ανοίξει μέχρι τις 07/04, τρέχοντας πάλι πίσω από τις εξελίξεις.

Όμως η ΝΔ επιφύλασσε ένα ακόμα χτύπημα στην μικρομεσαία επιχείρηση. Ο Υπ. Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έφερε διάταξη για 24ωρη και 7ήμερη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.
Ένα ακόμα προεκλογικό δώρο της κυβέρνησης στους κολλητούς της, καθώς η συγκεκριμένη διάταξη ευνοεί μόνο τους “μεγαλοκαρχαρίες” και καταρρακώνει ακόμα περισσότερο την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τα εργασιακά δικαιώματα. Οι ίδιοι οι επαγγελματίες λένε πως είναι “τροπολογία για τα μεγαθήρια” διότι οι μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν δυνατότητα για πολύ προσωπικό και βάρδιες.
Η μόνη κανονικότητα που υπόσχεται η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η κανονικότητα της ανισότητας. Η κανονικότητα της αδικίας. Όπου οι κολλητοί και οι χορηγοί παίρνουν διατάξεις – δώρο και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας παίρνει δέσμευση λογαριασμών και αποκλεισμό από το τραπεζικό σύστημα.
Ξεκάθαρες κουβέντες. Αυτά από 22 Μαΐου τελειώνουν. Με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης, προχωράμε σε δίκαιη ανάπτυξη όπου κανείς δεν μένει πίσω, κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν αποκλείεται. Μόνο μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!
 
Λευτέρης Τσικρικάς
Υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ