ΣΚΕΥΗ
μπολ
τηγάνι
ταψί φούρνου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Βάζουμε την ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη και τη μισή ποσότητα νερού σε μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε για 5 λεπτά
-
Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι, κάνουμε μια λακκουβίτσα και ρίχνουμε το αλάτι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο κέντρο. Το ζυμώνουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό σιγά-σιγά, μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη, που δεν κολλά στα χέρια
-
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 περίπου ώρα
-
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, να μαλακώσουν και να μελώσουν για 5-8 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν
-
Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι (χωρίς να το στραγγίξουμε), ξαναζυμώνουμε και πλάθουμε σε δύο καρβέλια (ή σε ένα μεγαλύτερο)
-
Τα βάζουμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, τα χαράζουμε με μαχαίρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά
-
Χαράζουμε με μαχαίρι και ψήνουμε τα κρεμμυδόψωμα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν