Κοτρώνας Θεόδωρος : Μέρες του παράλογου και της ηλιθιότητας

 

efimerida_fwto

 

 

 

 

Τις τελευταίες μέρες προσπαθώ να ηρεμήσω από όσα συμβαίνουν γύρω μας αλλά αυτό είναι φυσικά πράγμα από δύσκολο έως απίθανο. Από την άλλη ακόμα και όταν βρίσκεις κάποιες στιγμές ηρεμίας ώστε να βάλεις τα πράγματα μέσα στο μυαλό σου σε τάξη και να δεις τι πρέπει να κάνεις για τα γεγονότα που έρχονται από το πουθενά, όλο και πετάγεται κάποια ηλιθιότητα στον αέρα που δεν μπορείς να αφήσεις ασχολίαστη . . . . 
Αυτήν την φορά έπεσε στην αντίληψη μου μια νέα τοποθέτηση της <<Κυρίας>> Ρεπούση, ξέρετε αυτής της <<Κυρίας>> που στην μικρασιατική καταστροφή είπε το φοβερό ότι με τα θύματα που έγιναν από συνωστισμό που επικρατούσε. Ναι λοιπόν αυτή η <<Κυρία>> ξαναχτύπησε και τώρα ζηταεί να αλλάξει ο τρόπος εορτασμού της Εξόδου του Μεσολογγίου, της ανατίναξης της Αρμάτας στις Σπέτσες, της αναπαράστασης στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας κοινώς με λίγα λόγια να αλλάξουμε τα πάντα επειδή τα θεωροί εθνικιστικές ξεπερασμένες τάσεις. Να σταματήσουν οι μαθητικές παρελάσεις ((για τις στρατιωτικές μάλλον θα μας το ζητήσει στο μέλλον)) αφού μαζί της συμφωνεί και ο άλλος <<κύριος>> Μπουτάρης, ο γνωστός μας φιλότουρκος που θα πρέπει κάποια μέρα να αναλύσουμε λίγο την ψυχολογική του κατάσταση αν το καταφέρουμε.
Απορώ είμαστε τόσο πρόβατα και ανεχόμαστε όλες αυτές της αηδίες που ξεστομίζει ο καθένας? Αλλά και καλά άντε να τις ανεχόμαστε από τον καθένα αλλά να τις ανεχόμαστε και να τις ακούμε και από εκπρόσωπους της πολιτικής? Ε αυτό για έμενα δείχνει όχι απλά σημάδια κατάπτωσης αλλά απόλυτης παρακμής και κάθε παρακμή πρέπει να έχει και ένα τέλος . 
Ό,τι ιερά ό,τι άξιες και ό,τι εκδηλώσεις έχει αυτός ο τόπος τις έχει κερδίσει με αίμα και θα τις γιορτάζει εσαεί είτε αυτό αρέσει σε κάποιες κύριες και σε κάποιους κύριους είτε. Είμαστε ένα περήφανο έθνος για όλα όσα έχουμε κάνει και κανένας δεν έχει το δικαίωμα ούτε στο ελάχιστο να επιθυμεί να τα καταργήσει. 
Υ.Σ. 1 για το μόνο που δεν μπορούμε να είμαστε περήφανοι σαν έθνος είναι που καταφέραμε να γίνουμε πιόνια της εξουσίας και να μπορούν να μας ασκούν  ισχυρή επιρροή ανίκανοι πολιτικοί. Με ελάχιστες εξαιρέσεις απεδείχθησαν ανεπαρκείς , ανίκανοι, άχρηστοι, απόλυτα δουλοπρεπείς και ψεύτες.

Υ.Σ 2 την ημέρα της ψήφισης των μέτρων όσοι από εμάς μπορούμε και ενδιαφερόμαστε για το μέλλον μας ας βρούμε τρόπους και να δώσουμε το παρόν στην Αθήνα. Ας κατεβούμε και ας προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μην ψηφιστούν αυτά τα μετρά

 

 

 

.