Υλικά Συνταγής
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 300 γρ. σπανάκι
- 100 γρ. φέτα κομματιασμένη
- 100 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- ο χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση
-
Χτυπάτε τα φιλέτα να πλατύνουν και να λεπτύνουν (ή ζητάτε από το χασάπη σας να το κάνει).
-
Σε αντικολητικό τηγάνι σοτάρετε αρχικά το κρεμμύδι με 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις μαλακώσει ρίχνετε και το σπανάκι και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε για λίγο το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Λίγο πριν κατεβάσετε απ’ τη φωτιά, ρίχνετε τον άνηθο και το μισό χυμό λεμονιού και ανακατεύετε.
-
Αναμειγνύετε τη φέτα και το φρέσκο τυρί-κρέμα με το μείγμα απ’ το σπανάκι. Μοιράζετε τη γέμιση στα 2 φιλέτα και τα τυλίγετε σε ρολά. Δένετε με σπάγκο. Αλατοπιπερώνετε εξωτερικά. Ροδίζετε τα ρολά γύρω γύρω σε αντικολλητικό τηγάνι στο υπόλοιπο λάδι.
-
Μεταφέρετε τα ρολά σε αντικολλητικό ταψάκι. Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό, τον υπόλοιπο χυμό του λεμονιού και λίγο λάδι. Σιγοψήνετε το φαγητό 1 ώρα (σκεπασμένο με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο). Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε κομμένο σε φέτες με βραστή σαλάτα λαχανικών, ψητά λαχανικά, πατάτες ή ρύζι.
Σημειώσεις
Μπορείτε να ζητήσετε απ’ το χασάπη σας να σας ξεκοκαλίσει και να σας χτυπήσει ένα ολόκληρο κοτόπουλο, ώστε να περιλαμβάνονται και τα τμήματα από μπούτι, που είναι το αγαπημένο των περισσότερων. Απλώς θα χρειαστεί να αυξήσετε λιγάκι την ποσότητα της γέμισης.