Κώστας Σκρέκας. Προχωρούν τα έργα Ε-65 και Φράγμα Μεσοχώρας

 122330000

Σε ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Δημοσίων Έργων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τη συμμετοχή των βουλευτών της Ν.Δ. από τους Νομούς Λάρισας, Καρδίτσας και Φθιώτιδας, συμμετείχε το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Κώστας Σκρέκας. Από τα Τρίκαλα ήταν επίσης παρών ο κ. Μιχάλης Ταμήλος.

Στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν τη συνέχιση των εργασιών και την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κεντρικής Ελλάδας Ε-65, αλλά και το φράγμα Μεσοχώρας.

Όσον αφορά τον Ε-65 το πρώτο τμήμα, Ξυνιάδα-Τρίκαλα, αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην κυκλοφορία στα τέλη του 2015. Μέσα στον επόμενο χρόνο όμως αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες και στο τμήμα Ξυνιάδα-ΠΑΘΕ. Έτσι θα ολοκληρωθεί ουσιαστικά ο δρόμος που θα ενώνει τα Τρίκαλα με την Αθήνα. Η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα 2015-2021. Όσον αφορά το τμήμα Καλαμπάκα-Εγνατία οδό, εντός του 2015 θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και το έργο να ολοκληρωθεί σε περίοδο τριετίας, με χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ.

Τέλος για το φράγμα Μεσοχώρας, το οποίο ήδη έχει κοστίσει 1 δισεκκατομύριο € στον Έλληνα πολίτη, οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και μέσα στη διετία θα έχει ολοκληρωθεί. Έτσι θα δημιουργηθεί η μεγαλύτερη λίμνη της Πίνδου η οποία θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην ευρύτερη περιοχή και θα διασφαλίσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα θα «κερδίσει» η περιοχή από την παραγόμενη ενέργεια.

Ο κ. Κώστας Σκρέκας σε δήλωσή του σημειώνει ότι «τα σημαντικότερα έργα υποδομής που έγιναν τα τελευταία 40 χρόνια στην κεντρική Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλία και στα Τρίκαλα παίρνουν σάρκα και οστά. Ο Ε-65 αλλάζει άρδην τον αναπτυξιακό χάρτη στη χώρα μας εξασφαλίζοντας καλύτερες, γρηγορότερες και πιο ασφαλείς μετακινήσεις, ενώ το φράγμα της Μεσοχώρας βγάζει από την απομόνωση απομακρυσμένα χωριά και δίνει προοπτική σε ολόκληρη την περιοχή. Εμείς μιλάμε με έργα».

.