Kώστας Πατέρας : Δεν βγαίνουν τα . . . κουκιά

pateras2 c

Δρ. Κώστας Πατέρας – Πολιτευτής D. Ed., M.Ed., Ph.D.

H απόφαση των Σαμαρά – Βενιζέλου την περασμένη εβδομάδα να επιταχυνθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έβαλε στην χώρα ένα μοιραίο δίλημμα, είτε να εξακολουθήσουν να ‘ναι γατζωμένοι στο άρμα της εξουσίας ή να ανοίξουν διάπλατα μια πόρτα για ριζική ανατροπή και αναθεώρηση των πολιτικών λιτότητας και εξαθλίωσης, που κατέστρεψαν την κοινωνία μας τα τελευταία πέντε χρόνια. Σημειωτέον πως έλεγαν ψευδώς στον Λαό ότι οι διαδικασίες αυτές θα άρχιζαν τους πρώτους μήνες του 2015…! Έτσι η ψηφοφορία θα μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης και επειδή τα .. κουκιά δεν … βγαίνουν θα χουμε εθνικές πρόωρες εκλογές στις αρχές Φεβρουαρίου του 2015, πράγμα που δεν το ήθελαν καθόλου οι αρχιτέκτονες της μνημονιακής τραγωδίας.

Θέλοντας και μη θέλοντας οδηγούμαστε στην κάλπη, προκειμένου να αποφασίσουν οι πολίτες ποιόν θέλουν στην κυβέρνηση και ποιος μπορεί να βγάλει την χώρα από τον Λάκο… των Λεόντων, που την έριξαν Σαμαράς – Βενιζέλος – Τρόικα και Δανειστές. Είναι γεγονός πως με την επίσπευση Εκλογής νέου Προέδρου καταβάλλεται προσπάθεια, με τα πολιτικά παιχνίδια της Συγκυβέρνησης να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο, που βυθίζει την πατρίδα σε πιο βαθειά πολιτική αστάθεια, γκρεμίζοντας τα θεμέλια του πολιτικού συστήματος.

Η επιλογή του Σταύρου Δήμα, που είναι ένα παλαιό κομματικό στέλεχος της Ν.Δ., Αντιπρόεδρος αυτής, και που εχρημάτισε και Υπουργός στη Μνημονιακή κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, ήταν ό,τι χειρότερο για την προκειμένη περίπτωση. Έτσι απελευθέρωσε βουλευτές, που με την καταδικαστική ψήφο στον υποψήφιο Νεοδημοκράτη, θέτουν τέρμα στα όνειρα των Συγκυβερνώντων. Η λιτότητα και το γκρέμισμα όλων των κοινωνικών δομών σε λίγο θα αποτελέσουν παρελθόν. Όχι βέβαια ότι θα φάμε με χρυσά κουτάλια, γιατί την πατρίδα μας την ρήμαξαν τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Στον … πόλεμο των δεκαέξι ημερών οι Σαμαράς – Βενιζέλος μη έχοντας πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και ανθρώπινα επιχειρήματα… επιστράτευσαν την καταστροφολογία και την αστάθεια για να κερδίσουν την ήδη χαμένη μάχη της εκλογής Προέδρου. Το ερώτημα που θέτει ο απλός πολίτης είναι ένα: Εγγυητές της ομαλότητας και της σωτηρίας είναι μόνο αυτοί που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και την καταστροφή, δηλ. οι Σαμαροφύλακες και Βενιζελοκαταστροφείς;

Αυτοί θα φύγουν οπωσδήποτε. Μακάρι αυτοί που έρχονται, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα ναι πρώτο κόμμα, να μην καβαλήσουν το καλάμι της εξουσίας, να μην αρχίσουν και μοιράζουν θέσεις από τώρα και να μην ταυτισθούν με τον παλαιοκομματισμό και το πελατειακό κράτος. Πάνω απ’ όλα πρέπει να ναι οι πολίτες και η πατρίδα και φυσικά να καταβάλλουν προσπάθεια για στήριξη των ανέργων, για άνοιγμα θέσεων εργασίας, για αναβάθμιση της διαλυμένης Υγείας και Παιδείας, για λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας, για σταμάτημα των χρεοκοπημένων νοικοκυριών, επιχειρήσεων και των αυτοκτονιών, για επαναφορά του έμψυχου δυναμικού που μετανάστευσε, για βελτίωση των μισθών και συντάξεων πείνας, για εξαφάνιση των κλεφτών και Λαμογιών, που πρέπει να πάνε στη Δικαιοσύνη, και για διαφάνεια, χρηστή και ανθρωποκεντρική Διοίκηση.

Ο κύκλος του παλαιοκομματισμού, της πελατοκρατίας και της κλεπτοκρατίας κλείνει οριστικά και αμετάκλητα. Ο εκλεκτός υποψήφιος του κατεστημένου δεν θα πάρει πάνω από 165 ψήφους. Μακάρι η πολυκομματική κυβέρνηση, που έρχεται, να μην απογοητεύσει του ΛΑΟ, αλλά να τον ΣΩΣΕΙ.

.