Κώστας Αγοραστός: Στήριξη και η αναβάθμισή του Τ.Ε.Ι Λάρισας

DSC00216

Σύσκεψη με το Τ.Ε.Ι. Λάρισας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, με αντικείμενο την πρόοδο των ενταγμένων έργων του Τ.Ε.Ι. στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. κ. Ιωάννης Κόκκορας ο αντιπρόεδρος κ. Αργύρης Νούλας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Τ.Ε.Ι. και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα επιτάχυνσης των διαδικασιών συμβασιοποίησης των ενταγμένων έργων, που σημειώνουν ήδη σημαντική καθυστέρηση. Ειδικότερα, τα έργα του Τ.Ε.Ι. εντάχθηκαν τον Νοέμβριο 2010 και αφορούν σε 1) Ανέγερση κτιρίου Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (στη Λάρισα) προϋπολογισμού 7,2 εκ. ευρώ και 2) Εξοπλισμό Ερευνητικών Εργαστηρίων Α.Τ.Ε.Ι., προϋπολογισμού 3,0 εκ. ευρώ. Έως σήμερα δεν έχει υπογραφεί καμία Σύμβαση για τα έργα αυτά. Το κτιριακό έργο προχωρά σε Νέο Διαγωνισμό τον Δεκέμβριο του 2011 για την ανάδειξη Αναδόχου, μετά από ακυρώσεις 3 διαγωνισμών, εκ των οποίων οι 2 πρώτοι ακυρώθηκαν λόγω των καταλήψεων, ο δε τρίτος λόγω μη συμμετοχής εργοληπτών. Από τις Προμήθειες, προχωράνε στο προσεχές διάστημα σε συμβασιοποίηση έργα ύψους περίπου 840.000 ευρώ, ενώ επαναδημοπρατούνται τα υπόλοιπα έργα.

«Δεχόμαστε σήμερα την παραμονή των έργων του Τ.Ε.Ι. στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας, μετά τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου και των υπευθύνων των έργων για επιτάχυνση και εξασφάλιση συμβάσεων το συντομότερο δυνατόν και με το μικρότερο δυνατό κόστος, καθόσον για το κτιριακό έργο αναμένουμε και πρέπει να υπάρξει σημαντική έκπτωση, αν κρίνουμε από τα αντίστοιχα κτιριακά έργα που συμβασιοποιήθηκαν στην τρέχουσα περίοδο.  Στόχος μας παραμένει η στήριξη του Τ.Ε.Ι. Λάρισας καθώς και των παραρτημάτων του, αλλά και η αναβάθμισή του, για να επιτελέσει το σημαντικότατο ρόλο του για τη Θεσσαλία, παράλληλα όμως είμαστε υπεύθυνοι και για την πρόοδο του Προγράμματος και τις καθυστερήσεις σε έργα που παρακολουθούνται πλέον στενά», δήλωσε ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός.