Κορονοϊός: Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας νοσεί σοβαρά αλλά αρνείται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Θρίλερ με τη διακομιδή στο Νοσοκομείο του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ο οποίος νοσεί από κορονοϊό. Παρότι η κατάσταση της υγείας του τις τελευταίες ώρες επιδεινώθηκε, ο ίδιος δεν επιθυμεί να διακομιστεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφθασε στην κατοικία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, δεν κατάφερε να τον εντοπίσει, γεγονός που ερμηνεύεται ως άρνηση του ιδίου να νοσηλευτεί!

Ο θεράπων ιατρός του ειδοποίησε το βράδυ της Δευτέρας (29.11.2021) το ΕΚΑΒ, αφού η κατάσταση της υγείας του ιεράρχη είχε επιβαρυνθεί και έπρεπε να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Ο Μητροπολίτης παρουσίασε τα πρώτα ήπια συμπτώματα της νόσου στις 21 Νοεμβρίου και παρέμενε στο σπίτι του, ενώ δεν έχει εμβολιαστεί κατά του Covid19.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας δεν τήρησε την ομόφωνη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για λήψη υγειονομικών μέτρων κατά τις Ακολουθίες του Πάσχα.

Κλήθηκε στη Συνοδική Επιτροπή και παραπέμφθηκε για «καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, θεολογική πλάνη για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας».