Κων. Γουργουλιάνης: Δεν με βρίσκουν σύμφωνο τα νέα περιοριστικά μέτρα

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και την διαδικασία των εμβολιασμών, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Παδιό στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΓΝ Λάρισας Κων/νος Γουργουλιάνης.

Κληθείς να σχολιάσει τα νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στις «κόκκινες» περιοχές, ο κ. καθηγητής ανέφερε πως με την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα αξιοποιείται η «νευρικότητα» των μέτρων, μην κατανοώντας ο ίδιος το γεγονός γιατί θα πρέπει ο κόσμος να παραμένει κλεισμένος στο σπίτι του, όταν μάλιστα μέσα σ’ αυτό υπάρχουν και ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες, την ίδια ώρα που μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται έξω στη φύση και στο φυσικό περιβάλλον για μια βόλτα, για μια φυσική δραστηριότητα, που θα συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό και στην ψυχολογική αποφόρτιση των ανθρώπων.

Για τις μεταλλάξεις που παρουσιάζει ο κορονοϊός, ο κ. Γουργουλιάνης τόνισε πως οι μεταλλάξεις ενός ιού είναι ένα σύνηθες και φυσιολογικό φαινόμενο, οι οποίες πιθανώς να καταπολεμηθούν με ένα νεότερο εμβόλιο, πιο ενισχυμένο ίσως. Για την αργή διαδικασία των εμβολιασμών ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΓΝ Λάρισας Κων/νος Γουργουλιάνης, ανέφερε πως φταίει το γεγονός της αργής διοχέτευσης των εμβολίων στην αγορά της χώρας μας από τις εταιρείες του εξωτερικού, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως ίσως οι εμβολιασμοί πάνε πίσω, ακόμα και μετά το καλοκαίρι, αν συνεχιστεί η διάθεση τους με αυτούς τους ρυθμούς.