Δημήτρης Νούλας: Η έξωθεν καλή μαρτυρία;

Τι είναι τελικά η Εκκλησία; Ιερός θεσμός προφανώς, ιδρυθείς από τον Χριστό. Και οι ποιμένες; Σίγουρα πνευματικοί ηγέτες  έχοντες τύπο και πρότυπο τον Χριστό ,τους Αγίους και το Ευαγγέλιο της Αγάπης.  Σε ένα παράλληλο σύμπαν ναι έτσι είναι.

Βέβαια στην Ορθόδοξη εκκλησία του Ελλαδικού χώρου οι άξιοι κληρικοί και  επίσκοποι  μένουν αφανείς. Μόνο μετά θάνατο τα έργα τους γίνονται φανερά. Είναι αυτοί που έχουν κάνει το ευαγγέλιο όχι απλά τρόπο ζωής, μα ζωή τους!!

Έλα όμως που κάτι μαϊντανοί υπερισχύουν και παρουσιάζονται στα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης εκδίδοντας δελτία τύπου, για τους καλούς ανθρώπους που αυτοί κρίνουν ότι είναι καλοί. Βερμπαλίζουν στο όνομα του Θεού. Ενός Θεού που τον έχουν κεντήσει στα δικά τους μέτρα, σταθμά και φυσικά αργύρια!…. Εμ εκεί είναι το μέλι.

Μα υπάρχουν λόγοι να αναπέμπουν ωδές και ύμνους σε πεπερασμένους ανθρώπους, για προσφορές , καλοσύνες, ήθος, ευαισθησίες, ευυποληψίες, αθωότητα  και πλείστα όσα καλλωπιστικά στοιχεία έχει η πλούσια γλώσσα μας;;;!!

Άραγε η προσφορά προσωποποιείται;  Άραγε τα χιλιάδες τάλλαρα  ενός πασίγνωστου επιχειρηματία, έχουν πιότερη αξία από το υστέρημα προσφοράς ενός μεροκαματιάρη;….

Και γιατί επίσκοποι να παίρνουν θέση υπέρ ανθρώπων; Αυτή είναι η διακονία τους;  Να αναπέμπουν ύμνους και ωδές σε επιχειρηματίες; Ή να σκέπτονται και τον ελάχιστο άνθρωπο που χτυπά την πόρτα της εκκλησιάς   με ταπείνωση , και ιδιαίτερα κρυφίως, κατά το μη γνώτω η αριστερά τι ποιεί η δεξιά;  Γιατί άραγε τόσος ντόρος υπέρ πασίγνωστων  ανθρώπων;  Έχουν αυτοί ανάγκη την έξωθεν καλή μαρτυρία κάποιου επισκόπου ή κληρικού; Χρησιμοποιείτε τον άμβωνα για να προβάλλεστε μεταξύ σας!

Βρε μπαγάσες; Έχει ο κοσμάκης τόσα μα τόσα προβλήματα κι αντί να στραφείτε σε αυτούς να τους αναδείξετε να τους βοηθήσετε, λιβανίζετε τους άλλους που προσφέρουν ντε και καλά.  Κι εδώ που τα γράφουμε, πάμπολλοι οικονομικά εύρωστοι προσφέρουν, αλλά δε θέλουν επ  ουδενί να φανερώνονται.  Το άριστο βέβαια  θα ήταν να μην υπήρχε οικονομική αναρχία, κι όλοι να ζούσαμε με ευπρέπεια.

Αλλά τον Θεό βρε γιατί τον μπλέκετε στα αλισβερίσια σας; Για να φανεί στην γιαγούλα που ανάβει το κεράκι της πόσο εξαίρετοι είστε; Αυτό δεν είναι ατιμία; Αυτό δεν είναι εξαπάτηση των   ανθρώπινων ευαισθησιών της ανθρώπινης πίστης; Σιγά μη σας νοιάζει μιτροφόροι και σταυροφόροι.  Αποζητάτε τα καλά και συμφέρονται όχι των ψυχών σας , μα της ευμάρειας και καλοπέρασης!  Φτάνω σε σημείο να γράψω πως οι φαρισαίοι ωχριούν μπροστά σας!……..

Η Εκκλησία δεν είναι ένα κλειστό κύκλωμα βολεμένων  ρασοφόρων και  εύπορων λαϊκών. Είναι  όλος ο κοσμάκης που πιστεύει ή θρησκεύει, από τον άνεργο μέχρι τον δισεκατομμυριούχο.  Γιατί την καταντήσατε έτσι;

Ευτυχώς είστε η εξαίρεση. Ευτυχώς υπάρχουν στο χώρο διαμάντια. Αυτούς θέλουμε κι όχι τα σκύβαλα…. Όποιος πιστεύει δε θωρεί το μέλλον, αλλά μόνο το παρόν, με τη σκέψη  στο παρελθόν! ….Τώωωωρα σωθήκαμε!!!

Καλό μας Παράδεισο!!

Ο κατά συρροή ονειροπόλος

                                                                                                                  Δημήτρης Νούλας