KKE – Πολιτική Συγκέντρωση Κυριακή 24 Οκτώβρη , 7μμ ,Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων

Θα μιλήσει ο Ρίζος Μαρούδας , μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

 Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα το «Κάλεσμα Αγωνιστικής Συμπόρευσης με το ΚΚΕ», το οποίο απευθύνει προς τους μισθωτούς εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους, τους αγωνιζόμενους επιστήμονες και καλλιτέχνες, όλους όσοι «ανησυχούν, αγανακτούν και δεν συμβιβάζονται με τη σημερινή κατάσταση».

Επιδίωξη του ΚΚΕ είναι το Κάλεσμα να αξιοποιηθεί πλατιά, ως βάση συζήτησης με τον λαό και τη νεολαία, αλλά και ως όπλο για να οργανώσουν με καλύτερους όρους την πάλη και την αντεπίθεσή τους.

Το ΚΚΕ διαθέτει όλες του τις δυνάμεις σ’ αυτή την υπόθεση, έτσι ώστε να διαμορφώνονται εστίες αντίστασης για όλα τα κρίσιμα εργατικά – λαϊκά προβλήματα που οξύνει η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως είναι η κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, με αιχμή την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας και η διαμόρφωση του λεγόμενου νέου ΕΣΥ, η ακρίβεια και η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, οι μεγάλες κρατικές ελλείψεις για την προστασία του λαού από τις φυσικές καταστροφές, η περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή κλπ.

Για το ΚΚΕ ο βασικός ένοχος και αυτό που μπαίνει εμπόδιο στη λαϊκή ευημερία είναι ότι έχουμε απέναντί μας ένα εχθρικό κράτος, μια οικονομία και συνολικά μια κοινωνική οργάνωση που λειτουργούν με κριτήριο τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτά τα συμφέροντα έχουν υπηρετήσει όλες οι εκδοχές της αστικής διακυβέρνησης: Κεντροδεξιές και κεντροαριστερές, δεξιές και “αριστερές”. Κυβερνήσεις μονοκομματικές και συνεργασίας. Μονοκομματικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κυβερνήσεις συνεργασίας μεταξύ τους, παρά το ότι ήταν “ορκισμένοι” ανταγωνιστές της κυβερνητικής εναλλαγής. Κυβερνήσεις με πρωθυπουργούς και υπουργούς τεχνοκράτες και “ειδικούς”. Η “πρώτη φορά αριστερή” κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ.

Γι’ αυτό κάθε νέα κυβέρνηση παίρνει την αντιλαϊκή σκυτάλη από την προηγούμενη, συνεχίζει η μια εκεί που σταμάτησε η άλλη, εφαρμόζει όλους τους αντιλαϊκούς νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενες και παίρνει και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Από κάθε κυβερνητική θητεία η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία βγαίνει με λιγότερα δικαιώματα, χειροτερεύει η θέση της, βρίσκεται με περισσότερα βάρη στις πλάτες της. Έχουν όλα δοκιμαστεί και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και αλλού. Γιατί οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, δεν αλλάζει όμως το ποιος έχει στα χέρια του την εξουσία, ποιος καρπώνεται τον πλούτο που παράγεται.

ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ  ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ

Το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί ότι η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης θα έχει συνέχεια, διάρκεια και προοπτική.

Το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, σύγχρονο επαναστατικό πρόγραμμα, που φωτίζει τη διέξοδο για όλα τα εργατικά λαϊκά προβλήματα, τις προϋποθέσεις για να δοθούν λύσεις σ αυτά.

Το ΚΚΕ λέει και μπορεί να λέει την αλήθεια στο λαό, γιατί δεν έχει δεσμεύσεις και εξαρτήσεις απέναντι στην αστική τάξη της χώρας μας και στα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα, προειδοποίησε για τις ολέθριες συνέπειες των ανατροπών στον 20Ο αιώνα, για τον επικίνδυνο ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αποκάλυψε τις απατηλές υποσχέσεις της δήθεν δίκαιής καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Το Κόμμα μας αντιπαλεύει την καταστροφική λογική της παραίτησης, της υποχώρησης, της μοιρολατρίας, τις χρεοκοπημένες θεωρίες που διακηρύσσουν το τέλος της ταξικής πάλης. Αντιμάχεται τη διαστρέβλωση της ιστορίας, την αντικομμουνιστική θεωρία των δυο άκρων, που επιχειρεί να εξισώσει τον φασισμό με τον πραγματικό αντίπαλο, τον σοσιαλισμό.

Καλούμε ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ.

Άλλωστε αυτή αποτελεί μόνο την αρχή μιας σειράς συζητήσεων  και παρεμβάσεων του Κόμματος μας στο λαό με επίκεντρο το σύνθημα:

 

« μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, όταν επιλέγει να βαδίσει στο δρόμο της ανατροπής».