Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων επιστρέφει με ένα αστυνομικό θρίλερ

Λίγες ημέρες μετά το και πάλι επιτυχημένο αποκριάτικο πάρτι, η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων επιστρέφει με ένα αστυνομικό θρίλερ. Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 προβάλλεται το «Υπόθεση: Αγνωστο DNA», μια πραγματική ιστορία που συντάραξε το Παρίσι πριν 30 περίπου χρόνια. Σφιχτοδεμένο και με πλοκή αστυνομικής περιπέτειας, με έμφαση στα στοιχεία και με περιγραφές χαρακτήρων, η ταινία που αναζητά τον άνθρωπο πίσω από το τέρας και τη δικαιοσύνη πίσω από τη φρίκη.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Το σενάριο βασίζεται σε αυθεντικά περιστατικά που αναστάτωσαν τη Γαλλία τη δεκαετία του ’90 και αποκαλύπτει την πιο σκοτεινή πλευρά του Παρισιού. Η πλοκή αφορά σε μια σειρά βιασμών και δολοφονιών όμορφων, νεαρών γυναικών στη διάρκεια 7 ετών, που κάποια στελέχη της αστυνομίας θεώρησαν πως προκλήθηκαν από τον ίδιο άνθρωπο. Στην επιχείρηση εντοπισμού του δολοφόνου συμμετείχαν περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, ενώ για τη σύλληψη και τη δίκη του πρώτου δράστη, στηρίχτηκαν σε μια εξέταση DNA…

ΚΡΙΤΙΚΗ

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στο ντεμπούτο του Φρεντερίκ Τελιέ που έφτασε μέχρι τις υποψηφιότητες των Σεζάρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και Πρωτοεμφανιζόμενου Δημιουργού είναι η σεναριακή δομή μιας αστυνομικής ταινίας που ενδιαφέρεται πρωτίστως για τους χαρακτήρες παρά για το gore του θέματος του θρυλικού κατά συρροή δολοφόνου Γκι Ζορζ που σημάδεψε την καθημερινότητα του Παρισιού τη δεκαετία του ’90.

Στο «Υπόθεση Αγνωστο DNA» το ζητούμενο δεν είναι ποιος είναι ο δολοφόνος ή ποια θα είναι η τιμωρία του, αλλά ο χάρτης μιας κοινωνίας σε τρόμο – σε ευθεία αναλογία με τη Γαλλία και την Ευρώπη του σήμερα – που προσπαθεί να αναλάβει δράση ακόμη κι όταν οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν και το κακό είναι μεγαλύτερο από τη θέληση για την επικράτηση του καλού.

 Info

  • Τίτλος: (Υπόθεση: Άγνωστο DNA – L’ Affaire SK1)
  • Σκηνοθεσία: Φρεντερίκ Τελιέ
  • Σενάριο: Φρεντερίκ Τελιέ, Νταβίντ Ελοφέν, Πατρίτσια Τουρνασό
  • Πρωταγωνιστούν: Ραφαέλ Περσονάζ , Ολιβιέ Γκουρμέ, Μισέλ Βιγιερμόζ, Ναταλί Μπαγιέ
  • Ετος: 2014
  • Διάρκεια: 120 λεπτά
  • Χώρα: Γαλλία
  • Γλώσσα: Γαλλικά

 Πηγή flix.gr, monopoli.gr, athinorama.gr

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στη διεύθυνση: