Κέικ σοκολάτας χωρίς μίξερ -Τοπ συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη

Το κέικ σοκολάτας χωρίς μίξερ είναι εύκολο, γρήγορο και το κυριότερο όλων, πεντανόστιμο με αυτή τη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη.

Άλλωστε, η εκτέλεση για τη συνταγή είναι τόσο εύκολη που «λύσει τα χέρια» όσων θέλουν κάτι γλυκό αλλά δεν έχουν μίξερ στη διάθεσή τους.

Υλικά για το κέικ

250 ml γάλα πλήρες
250 ml ζεστό νερό
125 ml σπορέλαιο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
90 γρ. κακάο ΙΟΝ
230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κ.γ σόδα
1 βανίλια
2 μεσαία αυγά

Υλικά για την επικάλυψη

250 γρ. ΙΟΝ PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος 36%
Εκτέλεση για το κέικ
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε όλα μας τα υλικά, εκτός από το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το νερό.

Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι, που έχουμε στρώσει αντικολλητικο χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.

Εκτέλεση για την επικάλυψη
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει μία γυαλιστερή γκανάζ.

Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, περιχύνουμε με την ζέστη γκανάζ.

Πηγή: www.iefimerida.gr