Κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί, με μανεστράκι στο φούρνο

Κεφτεδάκια γεμιστά μα τυρί, με μανεστράκι σε σάλτσα ντομάτας στο φούρνο. Μια συνταγή για ένα  χορταστικό, πεντανόστιμο φαγητό στο φούρνο. Ένα λαχταριστό φαγητό που θα σίγουρα θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 60 γρ. τυρί τσένταρ
  • 550 γρ. κιμά ανάμικτο χοιρινό & μοσχαρίσιο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 3/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 ½ φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κουτιά (των 400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 1 ½ κ.σ. ντοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κλαδάκι με 3-4 φρέσκα φύλλα δεντρολίβανο
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού μανεστράκι
  • τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβετε το τυρί τσένταρ σε 8 ίσια τετράγωνα κομματάκια.
  2. Σε μεγάλο μπολ βάζετε το κιμά, το ένα κρεμμύδι τριμμένο, το σκόρδο, το αυγό, τη τριμμένη φρυγανιά, τη ρίγανη, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Χωρίζετε το κιμά σε 8 μέρη, τα πλάθετε σε μπαλάκια, τα “πατάτε” ελαφρώς να γίνουν επίπεδα, βάζετε στο κέντρο από ένα κομματάκι τυρί, κλείνετε και ξανακάνετε μπαλάκια.
  3. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λ μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε ένα πιάτο. Αφήνετε το φούρνο αναμμένο.
  4. Ζεσταίνετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το υπόλοιπο 1 κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το δενδρολίβανο και ανακατεύετε για 1 λ. Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου, τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοχυμό με τη ζάχαρη διαλυμένη σε 1 ½ φλ. ζεστό νερό.
  5. Μόλις πάρει βράση αφαιρείτε το κλαδάκι δεντρολίβανου, μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί, προσθέτετε το μανεστράκι και τα κεφτεδάκια, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε το φαγητό σας για 30 λ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Σερβίρετε πασπαλίζοντας το φαγητό με τριμμένη παρμεζάνα.

 

Sintayes.gr