Κεφτεδάκια γεμιστά μα τυρί, με μανεστράκι σε σάλτσα ντομάτας στο φούρνο. Μια συνταγή για ένα χορταστικό, πεντανόστιμο φαγητό στο φούρνο. Ένα λαχταριστό φαγητό που θα σίγουρα θα απολαύσει όλη η οικογένεια.
Υλικά συνταγής
- 60 γρ. τυρί τσένταρ
- 550 γρ. κιμά ανάμικτο χοιρινό & μοσχαρίσιο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 3/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 1 ½ φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 2 κουτιά (των 400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
- 1 ½ κ.σ. ντοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κλαδάκι με 3-4 φρέσκα φύλλα δεντρολίβανο
- αλάτι πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού μανεστράκι
- τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβετε το τυρί τσένταρ σε 8 ίσια τετράγωνα κομματάκια.
- Σε μεγάλο μπολ βάζετε το κιμά, το ένα κρεμμύδι τριμμένο, το σκόρδο, το αυγό, τη τριμμένη φρυγανιά, τη ρίγανη, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Χωρίζετε το κιμά σε 8 μέρη, τα πλάθετε σε μπαλάκια, τα “πατάτε” ελαφρώς να γίνουν επίπεδα, βάζετε στο κέντρο από ένα κομματάκι τυρί, κλείνετε και ξανακάνετε μπαλάκια.
- Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λ μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε ένα πιάτο. Αφήνετε το φούρνο αναμμένο.
- Ζεσταίνετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το υπόλοιπο 1 κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το δενδρολίβανο και ανακατεύετε για 1 λ. Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου, τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοχυμό με τη ζάχαρη διαλυμένη σε 1 ½ φλ. ζεστό νερό.
- Μόλις πάρει βράση αφαιρείτε το κλαδάκι δεντρολίβανου, μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί, προσθέτετε το μανεστράκι και τα κεφτεδάκια, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε το φαγητό σας για 30 λ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Σερβίρετε πασπαλίζοντας το φαγητό με τριμμένη παρμεζάνα.
Sintayes.gr