«ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» νέες δράσεις

ifaistos1

Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ», του Τμήματος Παιδικής Μέριμνας & Τρίτης Ηλικίας της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης του Δήμου Τρικκαίων, πραγματοποίησε μια από τις δράσεις που έχει προγραμματίσει για το διάστημα των Χριστουγέννων. Το θέμα της δράσης είναι: «Συλλογή φυσικών υλικών για τη δημιουργία χριστουγεννιάτικων κατασκευών».

Τα μέλη, συνοδευόμενα από το προσωπικού του Κέντρου με επικεφαλή τον υπεύθυνο της συγκεκριμένης δράσης, Εκπαιδευτή τεχνικό, είχαν την ευκαιρία, να ανέβουν στο Λόφο του προφήτη Ηλία, να ξεναγηθούν στις ομορφιές του λόφου και να αποκτήσουν μια βιωματική επαφή με την φύση. Έτσι λοιπόν, τα μέλη του κέντρου με πολύ χαρά και ενθουσιασμό συλλέξανε διάφορα φυσικά υλικά όπως: κουκουνάρια, ξερά κλαδιά, πευκοβελόνες κλπ με σκοπό να δημιουργήσουν διάφορες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, τα μέλη του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ “ΗΦΑΙΣΤΟΣ” μαζί με το προσωπικό, χρησιμοποιώντας τα υλικά που είχαν συλλέξει από το Λόφο του Προφήτη Ηλία δημιούργησαν διάφορες όμορφες κατασκευές εμπνευσμένες από το μαγικό πνεύμα των Χριστουγέννων.

Με λίγη προσπάθεια λοιπόν, πολύ μεράκι, απεριόριστο σεβασμό και αγάπη για τη φύση, μπορούν να γίνουν όμορφα πράγματα …
ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ!!!

.