Καταστροφική μανία νεαρών βανδάλων στο Δημοτικό Σχολείο Πηγής

Σοκαρισμένη και αναστατωμένη είναι η μικρή κοινωνία της τοπικής κοινότητας Πηγής του Δήμου Πύλης από τις εκτεταμένες καταστροφές που φέρεται να προξένησαν στο εσωτερικό του δημοτικού σχολείου (4) τέσσερα νεαρά αγόρια, όλοι τους κάτοικοι του χωριού.

Την καταστροφική τους δράση αντιλήφθηκαν αρχικά περίοικοι, οι οποίοι ενημέρωσαν την Δ/ντρια του Νηπιαγωγείου κα Βάσω Καλαντζή. Με τη σειρά της μετέβη στο κτίριο που στεγάζει το νηπιαγωγείο πιάνοντας επ’ αυτοφώρω τα αγόρια ηλικίας 14-16 ετών, που φέρονται να ομολόγησαν πως νωρίτερα είχαν παρεισφρήσει στο πλησίον δημοτικό σχολείο, προκαλώντας πρωτόγνωρους βανδαλισμούς!

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία της Πύλης, η οποία και προσήγαγε τους 4 ανήλικους προκείμενου να διενεργηθεί η σχετική έρευνα, όπως ορίζει σε ανάλογες περιπτώσεις ο νόμος.

Οι εικόνες καταστροφής στο σχολείο κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή, βύθισαν στην απόγνωση τα μέλη του συλλόγου γονέων, τοπικούς συμβούλους, εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και δημότες που δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Οι δράστες επιδεικνύοντας απίστευτη μανία, προκάλεσαν καταστροφές στο κυλικείο, άνοιξαν πυροσβεστήρες οι οποίοι ήταν ενεργοί με αποτέλεσμα οι διάδρομοι να καλυφθούν με παχύ στρώμα σκόνης, έσπασαν γλάστρες, πέταξαν στους τοίχους μπογιές, αναποδογύρισαν θρανία και κατέστρεψαν ολοσχερώς 2 ψύκτες νερού.

Το παρήγορο της υπόθεσης είναι ότι οι δράστες δεν κατάφεραν να τρυπώσουν στην αίθουσα των ηλεκτρονικών υπολογιστών ούτε στα γραφεία της Δ/νσης, καθώς η μανία τους θα εκτόξευε το μέγεθος της καταστροφής.