Καταγγελία Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης ΠΕ Τρικάλων

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ΠΕ Τρικάλων εκλεγμένοι με την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση, καταγγέλλουμε προς  όλους τους εργαζόμενους του Συλλόγου μας και τους εργαζόμενους του Νομού μας, την πλειοψηφία του Δ.Σ., την Πρόεδρο, τη Γραμματέα και τον Ταμεία του Συλλόγου μας που δεν έχουν καλέσει σε συνεδρίαση, ώστε να ενημερωθούν τα μέλη του Συλλόγου μας και να καταγγείλουν την απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη  για την προκήρυξη  Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας για τις εκλογές ανάδειξης των αιρετών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής.

 Το αληθινό πρόσωπο του αυταρχισμού και της τσαλαπάτησης στοιχειωδών δημοκρατικών διαδικασιών δεν κρύβεται…

            Η πλειοψηφούσα παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με τη βοήθεια των γνωστών φασιστών και «ανεξάρτητων» ακολούθων απέρριψε το αίτημα συζήτησης πέντε Περιφερειακών Παρατάξεων για την προκήρυξη ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Και ενώ συνεχίζονται οι καταγγελίες συνδικαλιστικών οργανώσεων πανελλαδικά (63 συνδικαλιστικές οργανώσεις – Ομοσπονδίες, Σύλλογοι, Σωματεία), όπου με ψηφίσματα ζητούν να ανακληθεί η απόφαση, τα μέλη που αποτελούν την πλειοψηφική παράταξη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας δεν τολμούν ούτε σε αντιπαράθεση να έρθουν, δεν δέχονται ούτε να συζητήσουν!!!

            Τι Φοβούνται;  Μην  ακουστεί η αλήθεια; Μην αποκαλυφθούν οι πραγματικοί τους στόχοι;

Θα μείνουν μόνοι τους με τις κούφιες διακηρύξεις τους περί δημοκρατίας που περιφρουρούν δήθεν τις συλλογικές διαδικασίες, ενώ έλαμψαν με την απουσία τους από την ενημέρωση για το τόσο σοβαρό θέμα, στα μέλη του Συλλόγου μας.

Καλούμε την Πρόεδρο, Γραμματέα και τον Ταμεία του Δ.Σ. να  καλέσει σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με θέμα ψήφισμα-καταγγελία κατά της απόφασης Πατούλη για Ηλεκτρονική Ψηφοφορία στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση καλούμε, να προκηρύσσονται εκλογές με άμεση, αυτοπρόσωπη, καθολική και μυστική ψηφοφορία, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα χωριστά, με όσες κάλπες απαιτούνται και όλα τα μέτρα προστασίας.

Να γίνουν σεβαστές οι ομόφωνες αποφάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως αυτές εκφράζονται από τα εκλεγμένα όργανά του (Σύλλογος, ΟΣΥΑΠΕ, ΑΔΕΔΥ) και συνδέονται με την απαίτηση για ενίσχυση της ζωντανής συζήτησης και επαφής μεταξύ των εργαζομένων, της ζωντανής αντιπαράθεσης και κριτικής ως βασικά στοιχεία της δημοκρατικής λειτουργίας, με την απαίτηση για ανεπηρέαστη έκφραση της βούλησης των εργαζομένων.

Στεκόμαστε απέναντι στην προσπάθεια επιβολής σκοπιμοτήτων, διαβλητών διαδικασιών και αντιδημοκρατικών πρακτικών, ενίσχυσης μειοψηφικών απόψεων, απέναντι στη συνεχή εργαλειοποίηση της πανδημίας, που την ώρα που «ανοίξανε» όλες σχεδόν οι δραστηριότητες και επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο εργαζόμενος θα κινδυνεύσει εάν πάει μέχρι την κάλπη!!!

Επίσης καλούμε το Δ.Σ. να πάρει απόφαση για 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 16 Ιούνη, συντασσόμενοι με την απόφαση της ΟΣΥΑΠΕ και να συμμετέχουμε όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση Τετάρτη 16 Ιούνη στις 10:00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία, που οργανώνουν τα Σωματεία στο Νομό μας, που οι Ομοσπονδίες τους έχουν πάρει απόφαση απεργίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Συλλόγου μας, συνεχίζουμε την κοινή μας δράση, το αγώνα, δίνουμε απάντηση βροντοφωνάζοντας σε Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή:

  • Πάρτε πίσω το αντεργατικό – έκτρωμα!
  • Κάτω τα χέρια από το 8ωρο – Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα.
  • Πάρτε πίσω την Ηλεκτρονική Ψηφοφορία.
  • Κόντρα στον αυταρχισμό και τις απαγορεύσεις Κυβέρνησης και Περιφερειακής Αρχής.