Οι καλοί Σαμαρείτες των Τρικάλων

Ποιος το είπε πως δεν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που νοιάζονται για τον διπλανό τους και ειδικά για αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη; Ακόμα και σήμερα λοιπόν υπάρχουν καλοί Σαμαρείτες και ένας απ’ αυτούς στα Τρίκαλα είναι σίγουρα και ο πατέρας Ευφραίμ (κατά κόσμον π. Στέργιος Γιαννακός), που ακόμα και σήμερα που επικρατούσαν στην πόλη οι πλέον αντίξοες καιρικές συνθήκες, με την επέλαση της χιονοθύελλας, αυτός εκεί πιστός στο καθήκον έτρεξε και βρήκε λύσεις με διάφορους τρόπους μέσα στο χιόνι, ώστε να μπορέσει να μείνει ανοιχτή η ενορία του, η εκκλησία της Παναγίας της Φανερωμένης και να εξασφαλιστεί έτσι το συσσίτιο σε δεκάδες αναξιοπαθούντες συμπολίτες, που σιτίζονται εκεί καθημερινά και που ίσως μια τέτοια μέρα σαν την σημερινή, να το είχαν περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

Και ο πατέρας Ευφραίμ, προκειμένου να γίνει πράξη όλο αυτό μέσα το χιονιά, δεν δίστασε να μείνει επί ώρα όρθιος μέσα στο χιόνι, για να παρουσιάσει την εικόνα που φαίνεται στο φωτογραφικό στιγμιότυπο. ‘

Αλλά για έναν καλό Σαμαρείτη όπως είναι ο ίδιος, τι είναι η προσωπική ταλαιπωρία μπροστά στην ανθρωπιά και την αγάπη; Δεν είναι τίποτα, ίσα ίσα που είναι ευχαρίστηση και ευλογία!