Κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού από τους Εκπαιδευτικούς του ΠΑΜΕ

pame ekpaideytikon 3

Κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού
 Για να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά
 Για άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών
 Για επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων
 Στις 16 Οκτώβρη συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7.00 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
 Στις 21 Οκτώβρη ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των σωματείων, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, παίρνοντας μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πόλη μας
 Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με Πανεργατική-Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
Την κατάσταση την γνωρίζεις. Τη ζεις από “πρώτο χέρι” μέσα στο σχολείο σου. Άλλωστε, είσαι κι εσύ γονιός και βλέπεις καθημερινά το παιδί σου να χάνει ατελείωτες διδακτικές ώρες.
Ο Οκτώβρης μπήκε και τα κενά είναι χιλιάδες. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο. Από τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ αποκλείονται ολόκληρες περιοχές (Αττική, Β. Αιγαίο και Δυτ. Μακεδονία).
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι “κάνει ό, τι μπορεί, μέσα σε δύσκολες συνθήκες”, παίρνει μέτρα με τα οποία τάχα διαφωνεί. Ζητά από όλους μας “υπομονή και συναίνεση”. Λέει ψέματα. Πέρυσι έμειναν ακάλυπτα 2500 κενά ακόμα και σε Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Τα κενά στα σχολεία δεν πρόκειται να καλυφθούν ούτε φέτος. Αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να συμβιβαστούμε με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, να την αποδεχτούμε σαν δεδομένη, να μην μας κάνει καν εντύπωση! Μάς θέλει συνένοχους. Να μην της κάνουμε αυτή τη χάρη! Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εκπαιδευτικούς.
Την ίδια ώρα, με όπλο το 3ο Μνημόνιο, ξεδιπλώνει έναν ακόμα γύρο σκληρής αντιλαϊκής επίθεσης, σκληρών αντιλαϊκών μέτρων. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει για ψήφιση, την Παρασκευή 16 Οκτώβρη, στη ΒΟΥΛΗ το πολυνομοσχέδιο. Τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι φωτιά και αποτελούν τα προεόρτια της πιο σκληρής και σαρωτικής επίθεσης που θα συνεχιστεί τον Νοέμβρη, με στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τσάκισμα στους μισθούς, σε συντάξεις και σε εργασιακά δικαιώματα!
Το πολυνομοσχέδιο φέρνει επιπλέον ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όλους, επιβάλλει νέες μειώσεις στις συντάξεις κύριες και επικουρικές, χαρακτηρίζει υψηλόμισθους τους συνταξιούχους με 1000 ευρώ μεικτά, νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη, ενισχύει και συνεχίζει τη φοροκαταιγίδα που πλήττει τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, διατηρώντας τον ΕΝΦΙΑ, θεσπίζοντας πιο αυστηρούς κανόνες για όσους εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων. Αυξάνουν τις τιμές σε βασικά είδη εφαρμόζοντας ΦΠΑ 23%. Αυξάνουν ακόμα και την τιμή στα είδη πανάκριβα εισιτήρια.
Ποιος κερδίζει απ’ όλα αυτά;
«Η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους τον Αύγουστο του 2015 συνέβαλε στην απομάκρυνση της αβεβαιότητας, ενώ είναι ήδη ορατά ορισμένα σημάδια σταθεροποίησης των συνθηκών που λειτουργούν οι επιχειρήσεις» (ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων). Να ποιοι κερδίζουν, να ποιοι τρίβουν τα χέρια τους από τις μεταρρυθμίσεις, από το 3ο Μνημόνιο! Η σταθεροποίηση τους είναι η σταθεροποίηση των κερδών τους, την ώρα που ο λαός μας στενάζει.
Κόβουν από τα παιδιά μας, θυσιάζουν τη μόρφωσή τους, το μέλλον τους, για χάρη των κερδών των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των δανειστών, για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς!
Μην αποδεχτείς αυτή την κατάσταση. Η αποχή από τον αγώνα, η μοιρολατρία, είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Πάρε μέρος στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Μόνο έτσι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.
Καλούμε τους Συλλόγους, όλα τα σωματεία, τους γονείς, τους μαθητές να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.
Καμιά αναμονή, καμιά συνθηκολόγηση!
ΔΥΝΑΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, οργανώνουμε την πάλη, κλιμακώνουμε τον αγώνα.
Με το συλλαλητήριο την Τετάρτη 21 Οκτώβρη, με την πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

.