Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι στο φούρνο

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό καλαμάρια ολόκληρα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρια
  • 1 κουταλιά της σούπας σταφίδα (ξανθιά ή μαύρη)
  • 3/4 του φλιτζανιού ρύζι για γεμιστά
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
  • 1/2 κιλό ντομάτες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τα καλαμάρια αφαιρώντας το κόκαλο (μπορείτε να το ζητήσετε και από τον ιχθυοπώλη σας) και κόβοντας τα πλοκάμια σε κομματάκια. Ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια με τα κρεμμύδια, το κουκουνάρι, τη σταφίδα, το ρύζι, το μαϊντανό, το μισό από το λάδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα κλείνετε με οδοντογλυφίδα.
  2. Βάζετε τα καλαμαράκια σε ταψάκι.Περιχύνετε τα καλαμάρια με το υπόλοιπο λάδι και αραδιάζετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες τριγύρω. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μερικούς κόκκους μπαχάρι. Καλύπτετε το ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνετε στους 170 °C για 1 ώρα περίπου, ελέγχοντας στα μισά αν πρέπει να προσθέσετε λίγο νερό. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε, αν χρειάζεται, το ψήσιμο για 10’.

icoogreek.gr