Κ.Σκρέκας: Από την υπόσχεση των 750 Ευρώστη γενιά των 250 Ευρώ με κυβέρνηση Τσίπρα

Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ν.Δ. και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκαςσυμμετείχε στην πρωινή εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» στην τηλεόραση της Βουλής. Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας έχασε την ευκαιρία για να λύσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων έχοντας πρώτα δημιουργήσει συναίνεση και ομόνοια μεταξύ των κομμάτων. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιεί το ζήτημα προκειμένου να δημιουργήσει τριβές με την αντιπολίτευση.Πράγμα ιδιαιτέρως επικίνδυνο.

Αναφορικά με την οικονομία, ο κ. Σκρέκας τόνισε πως η Κυβέρνηση έχει νομοθετήσει μέτρα για το 2019 έως το 2022. Έχει  δεσμεύσει την Ελλάδα για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.Επίσης, έχει ψηφίσει τη μείωση των συντάξεων καθώς και του αφορολόγητου ώστε να πληρώσει και ομεροκαματιάρης των 500 ευρώ φόρο. «Ουσιαστικά, συνέχισε ο πρώην Υπουργός, η Κυβέρνηση έβαλε την Ελλάδα σε ένα μόνιμο μνημόνιο δεσμεύοντας με αυστηρούς δημοσιονομικούς στόχους τη χώρα όχι μόνο τα επόμενα 3 χρόνια, αλλά και για  τα επόμενα 60 χρόνια καθώς και τη δημόσια περιουσία για τα επόμενα 99 χρόνια»!

Ο κ. Σκρέκας αποσαφήνισε τη λεγόμενη «υπεραπόδοση της οικονομίας» του κ. Τσίπραως ακόμη ένα επικοινωνιακό τέχνασμα. Συγκεκριμένα είπε: «Δυστυχώς, η Κυβέρνηση αυτή έχει κάνει πολύ κακό στην οικονομία αυξάνοντας διαρκώς τους φόρους στα συνήθη υποζύγια (μισθωτούς, συνταξιούχους).Ταυτόχρονα, το Κράτος δεν πληρώνει καμία υποχρέωσή του. Και έτσι έχουμε την υπεραπόδοση που δεν είναι τίποτε άλλο από μία ακόμη απάτη του κ. Τσίπρα. Την ίδια στιγμή, ευτέλισε τα όνειρα των νέων όταν μετέτρεψε τη γενιά των 750 ευρώ σε γενιά της μερικής απασχόλησης των 250 ευρώ.Φορολόγησε τα πάντα και έτσι έδιωξε τους επενδυτές. Η Νέα Δημοκρατία το πρώτο που θα κάνει όταν εκλεγεί είναι η μείωση της φορολογίας όχι μόνο στις μεγάλες, αλλά και στις μικρομεσαίες και στις μικρές επιχειρήσεις γιατί εκεί απασχολείται το 70-80% των ιδιωτικών υπαλλήλων βάζοντας έτσι το θεμέλιο λίθο για να έρθει επιτέλους η ανάπτυξη στη Χώρα».