Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στο Παρίσι – Τέσσερις νεκροί, 36 τραυματίες

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη αερίου η οποία προκλήθηκε πιθανότατα από διαρροή αερίου και κατέστρεψε το ισόγειο ενός κτιρίου στο κέντρο του Παρισιού.

Δύο από τους νεκρούς είναι πυροσβέστες, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο υπουργός στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV.

Ο τραγικός απολογισμός ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερος καθώς όπως ανέφερε η γαλλική αστυνομία τραυματίστηκαν σοβαρά τουλάχιστον 36 άνθρωποι, ενώ 12 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

“Δώδεκα άνθρωποι είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ αυτών και τρεις πυροσβέστες,” δήλωσε ο Έρικ Μουλίν στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV. Από τους 12 τραυματίες, οι ζωή των πέντε βρίσκεται σε κίνδυνο. Πρόκειται για δύο πυροσβέστες και τρεις πολίτες. Άλλοι 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

«Η κατάσταση είναι τώρα υπό έλεγχο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ στους δημοσιογράφους στο σημείο, όπως και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, η δήλαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ. Είπε πως περισσότεροι από 200 πυροσβέστες εμπλέκονται στην επιχείρηση διάσωσης.

Με την έκρηξη έσπασαν τζάμια στις προθήκες των γύρω καταστημάτων. Το κατάστημα έχει καταστραφεί, ενώ άλλα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές. Στο ισόγειο του φούρνου υπάρχουν ακόμη φλόγες, ενώ καταστροφές έχουν υποστεί και τα κοντινά οχήματα.

Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο και να αφήνουν τους γύρω δρόμους ελεύθερους για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, ενώ στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής που έχουν αποκλείσει τον δρόμο και ιδιαίτερα το σημείο της έκρηξης.

Η αστυνομία του Παρισιού βρίσκεται σε επιφυλακή για την ένατο Σάββατο των κινητοποιήσεων του κινήματος των κίτρινων γιλέκων με μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης να έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία κατά των διαδηλώσεων.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

paris

liberal.gr