Ήρθε το ακουστικό- μεταφραστής και είναι πολύγλωσσο!

Τι θα λέγατε αν την επόμενη φορά που ταξιδεύατε στο εξωτερικό μπορούσατε να συνεννοηθείτε άψογα με τους γύρω σας σαν να είχατε έναν προσωπικό μεταφραστή; Το γλωσσικό χάσμα έρχονται να γεφυρώσουν τα «έξυπνα» ακουστικά, εφεύρεση της εταιρείας Waverly Labs με έδρα στην Νέα Υόρκη, που μεταφράζουν σε πραγματικό χρόνο. Πρόκειται για ένα gadget που υπόσχεται ότι δεν πρόκειται να είστε ξανά «χαμένοι στη μετάφραση».

Τα ακουστικά Pilot, όπως ονομάζονται, μοιάζουν οπτικά με ακουστικά βαρυκοΐας σε πιο μοντέρνα βέβαια εκδοχή, και προς το παρόν περιλαμβάνουν στις γλώσσες μετάφρασης τα Αγγλικά, τα Ισπανικά και τα Γαλλικά. Ωστόσο, η εταιρεία προτίθεται να προσθέσει και άλλες γλώσσες μελλοντικά.

Πώς λειτουργούν; Η χρήση των ακουστικών γίνεται ταυτόχρονα με ειδική εφαρμογή μετάφρασης στο smartphone του χρήστη, η οποία «τρέχει» χωρίς να απαιτεί σύνδεση με το δίκτυο. Προς το παρόν για να συζητήσει κανείς χρειάζεται να φοράει τόσο αυτός όσο και ο συνομιλητής του τα ακουστικά. Όμως μελλοντικά, η εταιρία σκοπεύει να κατασκευάσει ένα μόνο ακουστικό που θα μπορεί να μεταφράζει οτιδήποτε ακούγεται στον περιβάλλοντα χώρο.

Τα «έξυπνα» ακουστικά θα κάνουν την εμφάνισή τους από τον Σεπτέμβριο με δυνατότητα προπαραγγελίας στα 129 δολάρια (η λιανική τιμή θα είναι 250-300 δολάρια όταν κυκλοφορήσει επίσημα).

Δείτε το σχετικό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=ojzCYgli1t0

aftodioikisi.gr