Ημερίδα για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής στη Θεσσαλία

Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Τεχνολογίες και τεχνικές καλλιεργειών υπό κάλυψη, ως εργαλεία για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής στη Θεσσαλία», την οποία διοργάνωσε ο Γεωπονικός Σύλλογος Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων.

Στην ημερίδα στην οποία συνδιοργανωτές ήταν η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και το Επιμελητήριο Τρικάλων, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Κίττας, τον συντονισμό της συζήτησης είχε η πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Τρικάλων Εύη Φωτάκη, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους του Επιμελητηρίου Τρικάλων απηύθυνε ο Πρόεδρος του Βασίλης Γιαγιάκος.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν όλες οι σύγχρονες τεχνολογίες και τεχνικές σε θερμοκήπια στην περιοχή της Μεσογείου, θέματα εξοικονόμησης νερού, ενέργειας και χημικών σκευασμάτων σε καλλιέργειες υπό κάλυψη-Έργο «Adapt2Change» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η οικονομικότητα καλλιεργειών υπό κάλυψη.

Ο κ. Κίττας στην ομιλία του υπογράμμισε ότι «οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες αποτελούν μια δυναμική έκφραση της πρωτογενούς παραγωγής και ιδιαίτερα σήμερα, με τα διάφορα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής γεωργίας, μπορούν να αποτελέσουν διέξοδο και ταυτόχρονα σημαντικό παράγοντα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας», ενώ η Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Τρικάλων σημείωσε πως «πως η θερμοκηπιακή και δικτυοκηπιακή καλλιέργεια αποτελούν έναν από τους δυναμικότερους κλάδους παραγωγής του πρωτογενούς τομέα».

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ντίνος Μπάρδας και Απόστολος Κολίτσας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης Χρήστος Νάκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Γιαγιάκος και ο διευθυντής ΔΑΟΚ της Π.Ε Τρικάλων Μανώλης Γουγουλάκης, ενώ η ανταπόκριση του κόσμου μάλλον ως χλιαρή μπορεί να χαρακτηριστεί.