Είκοσι νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες στο μετρό της Μόσχας

mosxatraumaties-t

Είκοσι νεκροί και τουλάχιστον 150 τραυματίες εκ των οποίων οι 50 σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον εκτροχιασμό συρμού του μετρό στη Μόσχα, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax. Μάλιστα οι 19 επιβάτες σκοτώθηκαν επί τόπου και ένας άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Έκτακτων Καταστάσεων, βραχυκύκλωμα προκάλεσε την απότομη ακινητοποίηση του συρμού, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν αρκετά βαγόνια μεταξύ των σταθμών Σλαβιάνσκι Μπουλεβαρντ και Παρκ Πομπέντι.

«Φρέναρε πολύ απότομα. Τα φώτα έσβησαν και υπήρχε πολύς καπνός. Παγιδευτήκαμε και σωθήκαμε από θαύμα. Νόμιζα ότι ήρθε το τέλος. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν κυρίως στο πρώτο βαγόνι, γιατί τα βαγόνια έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο», δήλωσε τραυματίας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Διασώστες και πυροσβέστες εκκένωσαν συνολικά περίπου 200 επιβάτες, ενώ οι πιο σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελικόπτερο. Έξι άνθρωποι παραμένουν μέσα στο πρώτο βαγόνι. «Στο δεύτερο βαγόνι, εξακολουθούν να βρίσκονται έξι πτώματα», δήλωσε στο Ρία Νοβόστι ο Αλεξάντερ Γκαβρίλοφ, αναπληρωτής διευθυντής της πτέρυγας του υπουργείου αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων για την Μόσχα.

Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τους επιβάτες που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί να περπατούν στις σχεδόν σκοτεινές σήραγγες του μετρό πάνω στις ράγες.

Ο σταθμός Παρκ Πομπέντι είναι αυτός με το μεγαλύτερο βάθος στη Μόσχα καθώς φτάνει τα 84 μέτρα, γεγονός που δυσχεραίνει πολύ την επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Τα ατυχήματα είναι συχνά στο μετρό της Μόσχας, ωστόσο πολύ σπάνια συμβαίνουν δυστυχήματα.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

.