Η μοναδική ελπίδα

 

 

pateras2_copy

 

 

 

 

Γράφει ο Δρ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής

 

Διανύουμε μια δεκαπενθήμερη περίοδο θρησκευτικών εορτών, που ξεκινάει με την γέννηση του θεανθρώπου και φτάνει μέχρι την Βάπτιση του στα νερά του Ιορδάνη. Η Ορθοδοξία εορτάζει και οι καρδιές των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών αγάλλονται, προσεύχονται για την σωτηρία τους και την λύτρωση του κόσμου. Οι ναοί γεμίζουν με τους ευλαβείς χριστιανούς και οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα για να τονώσουν το ηθικό και για να πουν στους πιστούς πως είναι ώρα για προσευχή. Δυστυχώς, η μοναδική μας ελπίδα για ένα καλό μέλλον είναι μόνο ο Θεός μας.

Όλα τα’ άλλα είναι μαύρα, κακά και άραχνα. Ο κοινωνικός ιστός της χώρας μας διαλύθηκε η οικονομική καταστροφή ήρθε στην πόρτα μας και η απελπισία έγινε σχεδόν μόνιμος σύντροφος στην καθημερινή μας ζωή. Τα χρόνια που οι ψυχές και τα πρόσωπα των ανθρώπων έλαμπαν κατά τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων αποτελούν πια παρελθόν. Ο καθένας σκυθρωπός και προβληματισμένος ζει καθημερινά τον δικό του Γολγοθά. Ο ανθρωπισμός χάθηκε και «ο θάνατος σου η ζωή μου» κοντεύει να γίνει κοινωνικός νόμος.

Το πολιτικό σύστημα απαξιώθηκε και οι περισσότεροι από τους τιποτένιους πολιτικούς αποδείχθηκαν ΚΛΕΦΤΕΣ. Η δημοκρατία φάνηκε κάλπικη και στη χώρα μας βασίλευε η Διαφθορά, η Διαπλοκή και η Αναξιοκρατία. Ο λαός έχασε ό,τι είχε κερδίσει με δουλειά και με αγώνες, ενώ στον οικονομικών ορίζοντα φάνηκαν οι παράνομα πλουτίσαντες, το στημένο και διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς και οι πρωτοφανής φορομπηχτική καταιγίδα.

Τώρα ομιλούν για Λίστες, για παραπομπές σε ειδικά δικαστήρια, για παραγραφές, αλλά κανένας δεν κάνει λόγο για τους ΛΗΣΤΕΣ που ζουν και βασιλεύουν, χωρίς να τιμωρηθούν και χωρίς να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα. Γι’ αυτό η κοινωνία είναι ένα βήμα πριν την έκρηξη, μιας και τα σκληρά και απάνθρωπα οικονομικά μέτρα καταστρέφουν τους μικρούς, τους μεσαίους και τους φτωχούς. Ούτε στην κατοχή δεν υπήρχαν τόσοι πολίτες, που να εκλιπαρούν για ένα κομμάτι ψωμί και να ψάχνουν όλη μέρα στα σκουπίδια για να επιβιώσουν.

Η τραγική αυτή εικόνα ραγίζει της ψυχές των Ελλήνων, που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όσων μας κατάντησαν ζητιάνους και να μη παραγραφούν τα πολιτικά και οικονομικά τους εγκλήματα. Μακάρι ο μαραθώνιος σωτηρίας του Πρωθυπουργού και η Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη να μας κρατήσουν ζωντανούς, για να ξαναβάλουμε στην ψυχή μας τις χαμένες αξίες και ξεχασμένα ιδανικά και πάνω απ’ όλα να ξαναφέρουμε στην ζωή μας του Θεό μας. «Τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών».

Πάντως τα πολιτικά κόμματα, που ευθύνονται για την τραγική μας θέση θα εξαφανισθούν, εάν μέσα στο 2013 δεν αλλάξουν όνομα, δομή, λειτουργία και προγραμματισμό. Κανένα στημένο εκλογικό σύστημα δεν θα δώσει ζωή σε κομματικούς σχηματισμούς, που αποδεδειγμένα έχουν κλείσει τον ιστορικό και πολιτικό τους κύκλο.

 

 

.