Η έλλειψη χρημάτων κρατά σε χαμηλά επίπεδα την αγοραστική κίνηση στα Τρίκαλα

Ξεκίνησαν από χθες Δευτέρα 13 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Δευτέρα 31 Αυγούστου οι θερινές εκπτώσεις στα Τρίκαλα.

Δυστυχώς τα μηνύματα που εισπράττουν οι Τρικαλινοί έμποροι, όπως καταγράφει το trikalaIN.gr,  δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αφού ένα μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών θα αρκεστεί στην προμήθεια μόνο των απαραίτητων καλοκαιρινών ειδών και αυτό λόγω της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα νοικοκυριά.

Τα εμπορικά καταστήματα των Τρικάλων διαθέτουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων και εμπορευμάτων και σε πολύ προσιτές τιμές, αφού οι εκπτώσεις σε πολλά είδη αγγίζουν ακόμη και το 70%.

Η κίνηση είναι ακόμη υποτονική, όμως δειλά δειλά οι καταναλωτές βγαίνουν στα καταστήματα της τοπικής αγοράς, κάνοντας μια πρώτη έρευνα και συγκρίνοντας προϊόντα και τιμές, ώστε όταν έρθει η ώρα να ψωνίσουν να προμηθευτούν εκείνα που μπορεί να «σηκώσει» το πορτοφόλι τους.

Ας ελπίσουμε στην πορεία των θερινών εκπτώσεων η κίνηση από το καταναλωτικό κοινό να είναι τέτοια, που να αφήσει περιθώρια αισιοδοξίας και έστω μιας μικρής ανάκαμψης στις σίγουρα πολλές υποχρεώσεις των τοπικών καταστημάτων και επιχειρήσεων.