Ο Ηλίας Τσιαούσης στην επαναλειτουργία του Κ.Υ. Καμένων Βούρλων

Παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Διοικητή και Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σερέτη και Ηλία Τσιαούση και πλήθους πολιτικών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή επαναλειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων.

Όπως σημείωσε ο Τρικαλινός Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Ηλίας Τσιαούσης «Η σημερινή μέρα είναι από τις σημαντικότερες της έως τώρα θητείας μου ως Υποδιοικητής και υπεύθυνος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας. Οι συντονισμένες, άοκνες προσπάθειες οκτώ μηνών μετέτρεψαν ένα σχέδιο επί χάρτου επαναλειτουργίας, σε 24ωρη βάση, του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων σε πραγματικότητα. Πλέον ο πληθυσμός της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Υγείας, θα απολαμβάνει δωρεάν, ποιοτικές, άμεσα προσβάσιμες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε ιδανικές από άποψης λειτουργικότητας και αισθητικής εγκαταστάσεις και με επάρκεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
Πέρα από την ουσιώδη συμβολή που αναμένουμε η συγκεκριμένη δομή να έχει στη βελτίωση των δεικτών υγείας των μόνιμων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, η λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας, εν μέσω μάλιστα της πανδημίας COVID 19, σε μια τουριστική ζώνη, δείχνει και την προσήλωση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας στη θωράκιση του Υγειονομικού Συστήματος στις περιοχές που πρόκειται να δεχθούν όγκο επισκεπτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό αυτό το δύσκολο καλοκαίρι.
Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που υποστήριξε από την αρχή τις προσπάθειές μας για την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων,το Υπουργείο Οικονομικών για την αμέριστη συμπαράσταση αλλά ιδιαίτερα τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ.Φώτη Σερέτη ο οποίος με προσωπικές πρωτοβουλίες και συντονισμό έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα,καθώς και τους Διευθυντές και το προσωπικό των τμημάτων της 5ης ΥΠΕ».