Η διαμαρτυρία μιας Τρικαλινής μητέρας για το πρόστιμο των 300 € στο 15χρονο γιο της

Για την ψυχολογική πίεση και τον φόβο που καλλιεργήθηκε στην αθώα ψυχή ενός 15χρονου παιδιού, κάνει λόγο μέσα από τα socialmedia η μητέρα του, με αφορμή ένα πρόστιμο ύψους 300 € που επέβαλλε αστυνομικό όργανο στον γιό της, με την αιτιολογία ότι δεν τηρούσε τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Όπως η ίδια σημειώνει:

«Αυτό είναι ένα πρόστιμο των 300 ευρώ. Αυτό είναι ένα πρόστιμο που δεν αντιστοιχεί σε χρήματα. Αντιστοιχεί στο φόβο ενός 15χρονου παιδιού. Αντιστοιχεί στις αυπνίες και τους εφιάλτες του. Αντιστοιχεί στην άρνηση του να βγει έξω να βρει τους φίλους του. Αντιστοιχεί στην ενοχή που νιώθει. Στα 15 του.

Αυτό το πρόστιμο δεν θα πληρωθεί με χρήματα. Αυτό το πρόστιμο θα πληρωθεί με το αίσθημα ενός εφήβου ότι έκανε κάτι τρομερά παράνομο. Όμως κυρίως θα πληρωθεί με την βεβαιότητα ότι θα υπάρχει κάποιος που μπορεί να σε κατηγορήσει αυθαίρετα, να σε αδικήσει κατάφορα, να στηρίξει την απόφαση του και να βάλει την υπογραφή του, χωρίς δισταγμό, στο ψέμα και την αλαζονεία

Το τίμημα αυτού του προστίμου θα είναι να αμφισβητείς από τα 15 σου το δίκαιο και το σωστό ,επειδή κάποιος που υποτίθεται ότι υπηρετεί τους νομούς ,αποφάσισε να τους εφαρμόσει κατά το δοκούν και κατά το συμφέρον. Είναι ζόρικο πολύ να βλέπεις το παιδί σου τρομαγμένο. Οι γονείς το ξέρουμε αυτό το αγκάθι που νιώθεις στη καρδιά. Μάθαμε να το αναγνωρίζουμε με τα χρόνια κι από το πρώτο κλάμα.

Και είναι επίσης ζόρι μεγαλύτερο να το βλέπεις τρομαγμένο, όχι επειδή φταίει, αλλά επειδή ΔΕΝ φταίει

Αποφασίζεις τότε να εκτεθείς, να βγεις μπροστά, να φωνάξεις γιατί πνίγεσαι Πνίγεσαι από τις αρχές που έμαθες εσύ ο ίδιος στο παιδί σου: να είναι σωστός και δίκαιος άνθρωπος. Βρίσκεται όμως ξαφνικά ένας “λειτουργός” να σου τα ανατρέψει όλα σε πέντε μόλις λεπτά.

Όλες τις πράξεις και τα λόγια σου τα βλέπεις γκρεμισμένα. Από έναν αστυνομικό που φτιάχνει μονός του τις αποστάσεις τις ακατάλληλες ,που κάνει σωματικό έλεγχο χωρίς γάντια, που απειλει. παιδια ότι θα τα γράφει όπου τα βρίσκει.

Όμως δυστυχώς για αυτόν και ευτυχώς για μας ,οι αυτόπτες μάρτυρες τον διαψεύδουν.

Γι’ αυτό και θα κινηθώ νομικά. Γιατί αντίθετα από αυτόν, εγώ πιστεύω ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται όπως είναι και όχι όπως θέλουμε .

Γιατί αντίθετα από αυτόν, εγώ πιστεύω ακόμα στο δίκαιο ,στο σωστό και στην αλήθεια.

Γιατί αντίθετα από αυτον, θεωρω ντροπή να τρομοκρατήσω και να δείξω το κακό πρόσωπο του νόμου σε ανηλικα. Υπαρχει και το καλό πρόσωπο που δείχνει ότι αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό .Όμως πως να πείσεις τρία παιδιά, που κάθονται στην είσοδο μιας πολυκατοικίας για να ακούσουν ένα τραγούδι και μακριά το ένα από το άλλο ,ότι αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό? Επειδή ήταν ολόσωστο λοιπόν, αποφασίζεις να φωνάξεις τα αλλά δυο ,να τους βάλεις δίπλα τον έναν στον άλλον ,και με φωνές ,απειλές, και στοχοποιηση, να τους κατηγορήσεις για αυτό που εσένα σε συμφέρει και που μπορείς να αιτιολογησεις. Εστω κι αν δεν έδειξες την αστυνομική σου ταυτότητα πριν προβείς σε οτιδήποτε. Έστω κι αν έκανες έλεγχο χωρίς γάντια ,παραβιάζοντας εσύ πρώτα από όλα τα μετρα.

Σε αυτό το κομμάτι χαρτί και πίσω από τις λέξεις και τους αριθμούς ,είναι γραμμένα όλα αυτά που συνέβησαν στον 15 χρονο γιο μου.

Όμως αυτό που θα διαβάσουμε όλοι εμείς που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με σκοπό να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, το κάτω κείμενο, είναι πως σαν μάνα και σαν άνθρωπος δεν θα επιτρέψω στο παιδί μου να δεχτεί την αδικία και το ψέμα. Ούτε για τον εαυτό του ούτε για κανέναν.

Το θέμα έχει πάρει τη νόμιμη και δικαστική οδό.

Ο εν λόγω κύριος πάρα τις διαμαρτυρίες και τις ενστάσεις μας, δεν μπήκε καν στη διαδικασία να επιβεβαιώσει τους δικούς του ισχυρισμούς.

Όμως έχει παρουσιάσει τόσα σενάρια που ίσως και να μην θυμάται ποιο από όλα χρειάζεται να επιβεβαιώσει. Ξέρω πως ίσως δεν θα βγει τίποτα. Ξέρω πως ίσως θα είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και με κόστος .Ίσως ακόμη και όλο αυτό να έχει προσωπικό κόστος για μένα.

Όμως πείτε μου.. πόσο κοστολογεί ένας γονιός την αδικία εις βάρος του παιδιού του?

Με ποσά ευρώ παραγράφεται ο φόβος στα μάτια ενός εφήβου?

Ας μου απαντήσει ο εν λόγω κύριος, πόσο κάνει μια απάντηση στην ερώτηση του γιου μου “μαμά,τι έκανα λάθος?” Αυτό λοιπόν είναι ένα πρόστιμο. Των 300 ευρώ.