Η Μπέτυ Μπαζιάνα δικαιούται τη θέση στο Πανεπιστήμιο ή την πήρε χαριστικά;

baziana h 633 451

Θόρυβος πολύς ξέσπασε από τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού επελέγη από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για να διδάξει σε φοιτητές. Πολλοί χαμογέλασαν ειρωνικά και κάποιοι μίλησαν ανοιχτά για «χαριστική» πράξη -η καχυποψία είναι αναμενόμενη και δικαιολογημένη, θα έλεγα, στην Ελλάδα της αναξιοκρατίας και της οικογενειοκρατίας.

Στον χώρο των Πανεπιστημίων, εδώ και δεκαετίες, κάθε καθηγητής «ζεσταίνει» την καρέκλα για το γιο ή τη θυγατέρα του! Όλες οι Σχολές είναι γεμάτες από «γόνους» καθηγητών, οι οποίοι από τα «μικράτα» τους έχουν μια έδρα να τους περιμένει… Και στην απέναντι όχθη, σπουδαίοι Έλληνες επιστήμονες με εκπληκτικά βιογραφικά και καριέρα σε φημισμένα Ανώτατα Ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής, δεν βρίσκουν ούτε χαραμάδα για να διδάξουν στα ελληνικά Πανεπιστήμια…

Ωστόσο, η Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα, φαίνεται ότι διαθέτει το απαιτούμενο βιογραφικό για τη θέση η οποία της προσφέρεται. Ο πρύτανης είπε, μάλιστα, πως αξιολογήθηκε ως το αρτιότερο από την αρμόδια επιτροπή.

Τέλος, όποια αμφιβολία διατηρούσα, μου τη διέλυσε ένας καθηγητής τον οποίο εκτιμώ βαθιά και τον οποίο μόνο ως συριζαίο δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς. Ο Κώστας Παπαχρήστου. Έγραψε, λοιπόν:

«Ελάχιστα συμπαθής μου είναι, για κάθε λόγο που μπορεί να φανταστεί κανείς. Εν τούτοις, με βάση το βιογραφικό της, επιστημονικά φαίνεται αξιόλογη. Και εδώ οφείλω να την υπερασπιστώ»!

.aixmi.gr